• Načítám...
>

Polytechnická hnízda obohatí žáky škol

  • 20. dubna 2018,
  • 13:14,
  • PRAHA,
  • Tomáš Mladějovský

Na Vyšší odborné škole informačních studií a Střední škole elektrotechniky, multimédií a informatiky bylo slavnostně otevřeno vzorové polytechnické hnízdo. Bude obohacovat výuku žáků základních škol, rozvíjet jejich technické vzdělání a mechanické dovednosti.

Reklama

Radní Irena Ropková otevřela první vzorové polytechnické hnízdo v Praze, určené k technickému vzdělávání žáků ZŠ a to na půdě VOŠ informačních studií a Střední školy elektrotechniky, multimédií a informatiky ve Vysočanech.

"My jsme se snažili nabídnout dětem ze ZŠ možnost vyzkoušet si práce nejen v tradiční dílně. Když se tady rozhlédnete, tak vidíte, že jsou tady nejen klasická kladívka, šroubováky, ale nabídnou vám tady i nějakou nadstavbu, protože ta dnešní doba už je techničtější, děti více pracují s počítači, 3D tiskárnami, takže toto vše by se tady měly naučit," řekla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy.

Projekt polytechnických hnízd se má postupně rozšířit do 20 pražských středních škol.

"Ten projekt se postupně rozjíždí, spolupracujeme s hospodářskou komorou a samozřejmě našim cílem je tyto dílny otevřít po celé Praze začátkem školního roku," řekla Irena Ropková.

"Já jsem naprosto nadšená, protože i já jsem zažila to, když jsme na základní škole dělali vařečky a my jako děvčata jsme dělala konzervy a podobné plechy. Ten návrat k tomu, aby děti byly manuálně zručné, je naprosto úžasný," řekla Marcela Davídková Antošová, ředitelka VOŠ informačních studií a SŠEMI.

Výuku v polytechnických hnízdech budou zajišťovat učitelé a mistři z příslušných středních škol.

"Ta dílna je postavena na tom, že si ty děti mohou vše osahat. Ta teorie s praxí by měla jít vždy ruku v ruce, ale tady je to opravdu hodně vidět. Ty věci mají návaznosti a ten výsledek vždy děti vidí," řekl Stanislav Jadrný, učitel VOŠ informačních studií a SŠEMI.

První vzorové polytechnické hnízdo bylo hrazeno z prostředků Magistrátu hl. m. Prahy. Do budoucna by tato hnízda měla být financována z evropských fondů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu