• Načítám...
>

Komentované vycházky odkryjí historii železnice

  • 17. května 2018,
  • 20:54,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Pražané se mohou nově dozvědět detaily z historie pražské železnice, díky komentované vycházce mezi Hlavním a Masarykovým nádražím. Toulky nádražní historií aneb oživlé obrazy dějin českých se konají se vždy ve vybraných termínech až do konce letošního roku.

Reklama

Až do konce roku se mohou Pražané vydat na procházku mezi dvěma nádražími, a to mezi Masarykovo a Hlavním. 

"Konají se jednou měsíčně. Je to vždy poslední sobotu v měsíci, takže je velmi jednoduché si to zapamatovat," řekl Petr Šťáhlavský, tiskový mluvčí ČD. 

"Vycházky začínají na pražském Masarykově nádraží. To je nejstarší nádraží v Praze. Tam si mohou prohlédnout historickou čekárnu, která byla vybudována pro císaře Františka Josefa," řekl Jakub Goliáš, ředitel regionálního obchodního centra ČD. 

Cestou mezi dvěma nádražími průvodce ukáže, kudy vedlo městské opevnění a kudy se vozilo do Prahy kutnohorské stříbro. Následují Vrchlického sady, kde je zastávka u rondokubistického kiosku.

"Je to původní stavba, která byla zbudována v době první republiky a do současné doby funguje, tento stánek. Takže o tom dostanou návštěvníci nějaké informace od průvodce a poté pokračují dále směrem k Hlavnímu nádraží," řekl Jakub Goliáš. 

Vycházka končí na pražském Hlavním nádraží, kde zájemci navštíví nově zrekonstruovanou secesní Fantovu odjezdovou halu. 

"Zastaví se u sochy Nicholase Wintona, protože Nicholas Winton je spojen s budovou Hlavního nádraží jako velmi významná osoba, která zde má tuto sochu, která připomíná jeho hrdinské činy, kdy zajistil odvoz mnoha dětí z českých rodin do Anglie na počátku 2. světové války," řekl Jakub Goliáš.

Toulky nádražní historií aneb oživlé obrazy dějin českých jsou zdarma a návštěvníci se na nich setkají s významnými osobnostmi české historie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu