• Načítám...
>

Staroměstské náměstí bude patřit baletu

  • 21. června 2018,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Reklama

Vyšehrad, Vltava, Šárka, Z českých luhů a hájů, Tábor a Blaník. To je Má vlast - cyklus 6 symfonických básní Bedřicha Smetany. Speciální baletní uvedení si pro Staroměstské náměstí a Prahu připravili bratři Bubeníčkové. 

"27. a 28. června shlédneme určitě naprosto unikátní premiéru Mé vlasti v baletním podání Jiřího Bubeníčka ve spolupráci s jeho bratrem Ottem. Jsou to naši elitní umělci, kteří dlouhá léta působí v zahraničí. Jejich výkony jsou jedinečné," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

Baletní představení bude jedním z hlavních bodů oslav 100. výročí Československa. Zatímco Jiří Bubeníček má na starosti režii a dramaturgii, jeho bratr Otto navrhoval kostýmy k inscenaci. 

"Mohou se těšit na skvělých 20 tanečníků ze světa, ale i z Národního divadla, např. z Národního divadla je skvělá Alina Nanu nebo máme hosta Jiřího Jelínka. Dále jsou tam tanečníci z Královského baletu ze Stockholmu a další tanečníci, s některými už jsme spolupracovali na jiných projektech," řekl Jiří Bubeníček, režisér a dramaturg inscenace.

"Jsou to takové zvláštní kostýmy. Já jsem objednal speciální látku, která je skoro jako vzduch, z Japonska, která mění také barvy, a to jsem použil na každou část toho baletu. Byl jsem inspirován hodně věcmi, jako třeba luhy a háji," řekl Otto Bubeníček, autor kostýmů inscenace.

Návštěvníci představení budou mít k dispozici 400 míst k sezení. Zájemci o ně musí přijít včas. Pro ostatní diváky budou připraveny velkoplošné obrazovky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu