• Načítám...
>

Národní muzeum představuje Archu Noemovu

  • 10. července 2018,
  • 16:22,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Živočichy z různých koutů světa představuje Národní muzeum. Návštěvníci tak mohou nahlédnout do života zvířat v moři, na souši, ale i ve vzduchu nebo pod zemí.

Reklama

Zatímco Stará budova Národního muzea prochází rekonstrukcí, většina exponátů se přesunula do té nové. Výstava Archa Noemova tak návštěvníkům představuje faunu typickou pro jednotlivé oblasti naší zeměkoule. 

"Máme tady oblast afrotropickou, palearktickou, indomalajskou a podobně. Návštěvník tady může vidět všechno od brouků a motýlů, až po největší bizony, losy a podobně. Tady třeba vidíte takovou skupinu, mohli bychom říci africké savany. Jsou to exponáty vystavené mimo vitríny, takže návštěvník má možnost si je hezky prohlédnout z blízka," řekl Miloš Anděra, zoolog.

"Potom na to navazuje část moře, kterou vidíme za námi. Určitě tady potkáte jak ryby, tak třeba bezobratlá zvířata. Jedním z těch největších kusů je tady velekrab, kterého potkáte úplně na začátku. Také tady potkáte různé korálové barevné ryby, ale i velkou sbírku žraloků," řekla Petra Caltová, muzejní pedagog.

Výstava ale nabízí také pohled na některá vyhubená zvířata. Díky rozsáhlé sbírce Národního muzea se navíc právě tyto vystavené kousky pravidelně obměňují.

"V prvním patře expozice je vitrína, kde se vždy po půl roce mění exponáty, protože Národní muzeum má celo řadu vyhubených exponátů - Papouška karolinského, Holuba stěhovavého a celou řadu dalších, tak aby návštěvníci měli možnost je vidět," řekl Miloš Anděra.

Interaktivní výstava Archa Noemova v Nové budově Národního muzea potrvá až do konce roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu