• Načítám...
>

Začala filatelistická výstava Praga 2018

  • 15. srpna 2018,
  • 19:51,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

V Praze začala světová filatelistická výstava Praga 2018. Na výstavě se představují exponáty ze 70 zemí světa a řada z nich je světovou premiérou.

Reklama

Světová filatelistická výstava, která se koná pod záštitou prezidenta republiky a primátorky hlavního města, začala naprosto stylově v pražském Obecním domě pravou, nefalšovanou, staročeskou večeří, ale také slavnostním přestřižením pásky. 

"Mezinárodní filatelistická federace F.I.P. byla založena v roce 1926. Československo bylo jedním ze 6 zakládajících členů. To je velká historie," řekl Tay Peng Hian AMN, prezident F.I.P. 

"V letošním roce Praha a ČR oslaví 100 let od vzniku republiky. Známky byly u vzniku republiky. I díky tomu se takto významná a ve světě neobvyklá výstava koná v Praze," řekl Jan Wolf, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

"Máme tady 388 exponátů ze 68 zemí ze všech kontinentů, takže je tady pestrá paleta exponátů z Asie, z Tichomoří, z Austrálie, ze Severní, Jižní Ameriky a samozřejmě z Evropy," řekl Vít Vaníček, předseda organizačního výboru Praga 2018. 

Mezi nejatraktivnější lákadla světové filatelistické výstavy Praga 2018 budou bezesporu patřit Modrý mauricius, Červený mauricius a tzv. Bombajský dopis, které ještě nikde nebyly jako komplet vystaveny.

"Výstavy Praga mají dlouhou historii. První proběhla v roce 1938. Několika výstavám se podařilo získat do expozice jeden nebo dva mauricie. V největším počtu nám je půjčila britská královna, např. na minulé výstavě, ale vždy jen dva," řekl František Beneš, místopředseda organizačního výboru Praga 2018.

Výstava Praga 2018 je pro veřejnost otevřena až do soboty 18. srpna. Vstupenky na ni je možné zakoupit jak jednodenní, tak i na celou dobu trvání výstavy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu