• Načítám...
>

Nevyužitá území v Praze se promění

  • 21. září 2018,
  • 16:14,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V budoucnu by v takzvaných brownfieldech v Praze mohly vzniknout nejen nové byty, ale i pracovní příležitosti. Vedení magistrátu nyní představilo strategii revitalizace celkem u 11 území.

Reklama

V metropoli se nachází mnoho nevyužitých území, tzv. brownfieldů. Vedení magistrátu nyní představilo strategii revitalizace celkem 11 z nich. Nejdříve by se mohlo začít stavět např. na Nákladovém nádraží Žižkov.

"Myslím, že ty první bagry by tam opravdu mohly za 2 roky vyjet a začít tam stavět město," řekla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Opačná situace je v Praze 7 v Bubnech. Tam se na rozdíl od Nákladového nádraží Žižkov jen tak stavět nezačne. Stále tam totiž ještě není hotová nová územní studie.

"To je opravdu velmi rozsáhlé území, které je rozděleno na území, kde bylo nádraží a velké rozsáhlé kolejiště a na území mezi řekou a stanicí Nádraží Holešovice. Očekávám, že první stavební zásahy by tam mohly být do 3 let," řekla Petra Kolínská. 

V Praze se má v budoucnu stavět na více než 10 brownfieldů. Ty se nachází např. ve Vysočanech, na Zličíně nebo třeba na Bohdalci. Doposud se ale nezačalo a to kritizují někteří odborníci i opoziční politici. 

"Přijde mi úsměvné, že v tuto chvíli paní náměstkyně, těsně před volbami, vychází s takovými deklaracemi, když ona, společně s Matějem Stropnickým, bývalým náměstkem právě pro územní rozvoj, dělali maximum proto, aby se v celé Praze nestavělo," řekl Alexander Bellu, zastupitel hl. m. Prahy.

"Proč to vlastně všechno trvá tak dlouho?" 

"Trvá to dlouho z řady důvodů. Ty dva hlavní jsou, že na těch územích je hodně vlastníků. My s nimi musíme najít nějakou elementární shodu. Do toho ještě vstupuje názor MČ a okolních obyvatel," řekla Petra Kolínská. 

Kromě zmíněných území je plánovaná výstavba ještě na dalších pozemcích. Mezi nimi je např. okolí stanic metra C - Roztyly a Háje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu