• Načítám...
>

Děti tvořily literární a výtvarná díla o Praze

  • 3. října 2018,
  • 15:07,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Rezidence primátorky hostila vyhlášení soutěže Děti Praze. Jedná se o cenu českých a slovenských spisovatelů za nejlepší dětský autorský počin.

Reklama

Děti Praze, tak se jmenovala výtvarně - literární soutěž pro děti ze základních škol. Soutěž pořádal Klub českých a slovenských spisovatelů společně s hlavním městem a ceny za nejlepší díla se předávaly v rezidenci primátorky.

"Já jsem moc ráda, že se zapojilo tolik dětí ze základních škol, které měly ztvárnit život v Praze, jak se jim v Praze žije, jak se jim v Praze líbí a je to buď slovesným nebo výtvarným dílem. Musím říci, že ty práce jsou všechny nádherné, odborná porota měla velmi těžkou volbu, jak vybrat ty nejlepší," řekla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy.

Kvalitu literárních příspěvků hodnotil i sám předseda klubu českých a slovenských spisovatelů.

"Většinou všechny ty příspěvky byly velmi upřímné a snažily se o jiné úhly pohledu, než banální," řekl Lubomír Brožek, předseda KČSS.

"Já jsem psala o kočce, kterou přivezli na hřbitov, nejdřív bydlela v domě, potom na hřbitově a bylo to o tom, jak lidé vyhazují kočky na hřbitov," řekla Anna Kováříková, oceněná za literární dílo.

Mladým výtvarníkům zase předala ceny náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

"Musím říct, že jsem byla přímo šokována, jak ta výtvarná díla byla na vysoké úrovni. Vůbec jsem netušila, že děti, které patří do druhé nebo třetí třídy, jsou schopny tak báječných výkonů," řekla Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

"Dělala jsem Karlův most, protože se mi celkově hodně líbí, bylo to vlastně obkreslování olejovými pastely a pak jsem to dokreslila," řekla Meda Hrazdirová, oceněná za výtvarné dílo.

Mladým umělcům, jejich rodičům a učitelům přišel odpoledne svým vystoupením zpříjemnit i dětský sbor Musica e Danza.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu