• Načítám...
>

Modřany mají nový rybník Lipiny

  • 9. října 2018,
  • 19:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Modřany mají nový rybník Lipiny. Rybník se rozkládá na pěti tisících metrech čtverečních, zlepší mikroklima v lokalitě a bude i místem pro rekreaci.

Reklama

Původně se zde nacházelo zanedbané území, teď se ale v Modřanech vlévá Libušský potok do úplně nového rybníka. Ten dostal název Lipiny.

"Byl vybudován na konci Modřanské rokle, protože si myslíme, že výrazně vylepší rekreační možnosti na těch okolních sídlištích a bude to veliký přínos z hlediska občanů, ale také pro přírodu, protože to zlepší místní mikroklima," řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy.

Při stavbě rybníka bylo odvezeno více než 2, 5 tisíce metrů krychlových materiálu a odstraněny byly i skládky.

"Až bude plně napuštěn, tak bude mít 500 metrů čtverečních a stálo to kolem 5 milionů korun. Snažíme se tu síť rybníků doplňovat všude, kde to jde, další rybník v současné době se dokončuje na Litovicko-Šáreckém potoce pod Oborou Hvězda, potom by se měl budovat rybník v Bohnicích," řekla Jana Plamínková.

Rybník bude nejen novým esteticky hodnotným prvkem Modřan, ale bude i novým biotopem pro řadu živočichů a vodních rostlin. I z toho důvodu bylo na dně rybníka ponecháno několik pařezů, které budou úkrytem pro ryby.

anketa

Na jaře příštího roku by podél rybníka měly být vysázeny nové stromy.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu