• Načítám...
>

Pražští Inženýři zahájili sezónu proti Brnu

  • 10. října 2018,
  • 21:00,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražští Inženýři zahájili sezónu Evropské univerzitní hokejové ligy zápasem proti Kavalírům z Brna. Hráče přivítalo nadšené a početné publikum. Na stadionu Hvězda panovala od začátku zápasu bouřlivá atmosféra. A my jsme u toho nemohli chybět.

Reklama

Pražští inženýři si připravili ještě před zahájením zápasu pro své fanoušky ohňovou a světelnou show, kterou doprovázela taneční hudba. Divákům se představila nová sestava týmu. Po úvodním ceremoniálu, kdy nechyběla ani hymna v podání profesionální zpěvačky, začal hokejová bitva s brněnskými Kavalíry. Od začátku zápasu udávali rytmus domácí hráči, kteří měli více šancí. Hosté z Brna působili poněkud ospale. Postupem času ale začali být více aktivní. Z Inženýrů bylo cítit, že chtějí vstřelit branku. Jejich hře ale chyběla větší přesnost. Přestože soupeře jasně přestříleli, překvapit brněnského brankáře se jim nepodařilo. Kýženému gólu nepomohly ani 2 přesilovky. Hráči tak odcházeli do šaten za bezbrankového stavu. 

"Zatím dobýváme bránu soupeře. Myslím, že jsme lepší, zatím ale nedáváme góly. Nevadí. Je to první zápas, trochu nervozita. To se změní," řekl Tomáš Hlaváč, útočník Engineers Prague. 

"Do zápasu se pomalu dostáváme. Myslím, že tam byly nějaké akce a myslím, že to ve druhé třetině zlepšíme," řekl Tomáš Piskoř, útočník Cavaliers Brno.

Tento výsledek dával šanci na obrat oběma týmům. Inženýři tak šli do 2. třetiny s jasným cílem. Tlačit se do brány a vytvořit si tak více šancí. Hosté naopak sázeli na defenzivní hokej a breaky. 

"Určitě potřebujeme tlak do branky a větší střelbu. Nehrajeme špatně ale je to bez gólu. To zobrazuje ten stav 0:0, takže chceme začít více střílet a dát nějaké góly," řekl Tomáš Hlaváč. 

"Musíme hlavně střílet a držet s nimi kontakt. Nesmíme se pouštět do nějakých potyček a snažit se hrát defenzivnější hokej," řekl Tomáš Piskoř. 

Ve 2. třetině si domácí hráči spravili chuť a nastříleli hostům hned 3 branky. Brněnský tým na jejich hru nenašel odpověď a byl takřka bez šancí. Do 3. třetiny tam vstupovali Inženýři s pohodlným náskokem. Čtyři minuty před koncem zápasu se pokusili hosté o hru bez brankáře. Jejich naděje na změnu výsledku zhatila čtvrtá branka do prázdné branky. Inženýři si tak odnesli hned z prvního zápasu sezónu první skalp s výsledkem 4:0.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu