• Načítám...
>

Štěpánek a Djokovič překvapili školáky u oběda

  • 18. října 2018,
  • 23:13,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Velké překvapení zažili žáci Základní školy Květnového vítězství v Praze 4. Při obědě je totiž navštívily hvězdy světového tenisu Radek Štěpánek a Novak Djokovič. Děti se s tenisty setkaly díky tomu, že je jejich základní škola zapojena do projektu Obědy pro děti.

Reklama

Obědy pro děti jsou jedním z hlavních projektů obecně prospěšné společnosti Women for women, kterou v roce 2012 založili manželé Ivana a Pavel Tykačovi.

V České republice je asi 4 000 škol a jejich projekt pomáhá přibližně už v 1000 z nich. Mezi ty patří i ZŠ Květnového vítězství. Projekt Obědy pro děti se zde rozhodla podpořit i tenisová hvězda Radek Štěpánek.

"Jsme jedna ze tří organizací, které si Radek Štěpánek vybral," řekla Ivana Tkačová, autorka projektu Obědy pro děti.

"Jsem rád, že jsme mohli tuto akci uskutečnit a podpořit nadaci Women for women, která finančně slabším rodinám pomáhá," řekl Radek Štěpánek, tenista.

Radek Štěpánek se rozhodl obědům pro děti věnovat část z výtěžku dražby unikátních sportovních předmětů. Jako podpora dorazil se Štěpánkem jeho tenisový kolega a dlouholetý kamarád Novak Djokovič.

"Jsem opravdu šťastný, že mohu být součástí tohoto projektu s Radkem a podpořit tuto školu," řekl Novak Djokovič, tenista.

Další děti ze sociálně slabších rodin tak budou moci poobědvat s ostatními a nebudou se obávat např. vyčleňování z kolektivu.

"Pro nás tato návštěva znamená dvě věci - že přijely hvězdy, které se jen tak nevidí, ale hlavně že to jsou lidé, kteří se rozhodli pomáhat ostatním," řekl Pavel Kopečný, ředitel ZŠ Květnového vítězství.

Oba sportovci pohovořili s dětmi i s pedagogy a nechybělo ani podepisování triček projektu Obědy pro děti a společné focení.

anketa

Pomoc dětem je poskytována přímo základními školami, případně školními jídelnami na základě darovací smlouvy tak, aby se obědy opravdu dostaly k dětem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu