• Načítám...
>

Barrandovská studia připomínají výročí filmů

  • 13. listopadu 2018,
  • 19:48,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

120 let Československého filmu připomínají Barrandovská studia výstavou fotografií a kostýmů. K vidění tu jsou desítky exponátů z filmů, které se natáčely na Barrandově a letos slaví kulaté výročí.

Reklama

Výstavní prostory Barrandovského studia připomínají 120 let Československého filmu. Výstava 50 exponátů se věnuje dílům, která byla na Barrandově natočena a slaví letos kulaté výročí.

"Jsou to například šaty z Vynálezu zkázy, ty proužkované, ale pak tady máme také šaty Šíleně smutné princezny nebo z Prince a večernice a mnoho dalšího," řekla Veronika Schneiderová, koordinátorka expozice.

První film se v Barrandovských studiích natočil před 120 lety a od té doby prošla česká kinematografie rozsáhlým vývojem.

"Před 120 lety to byl první pokus o film. Nebyl to film, bylo to nějaké tříminutové dílo, pár záběrů, které se dávaly dohromady a nikdo nevěděl, jestli to vůbec bude mít úspěch nebo ne, jestli film není jen nějaká nová móda, která hned zanikne. Od té doby si ušel velký kus cesty a to diváci mohou posoudit sami. Dnes máme televizi, máme internet a další média, takže ta videa už jsou celkově tak rozšířená, že to byl úžasný krok a rychlá cesta," řekla Veronika Schneiderová.

Výstava je k vidění v Barrandovských studiích každý víkend až do konce letošního roku a její návštěvníci si mohou prohlédnout také stálou expozici rekvizit, ve které nechybí plesové šaty z pohádky Tři oříšky pro Popelku, prsteny a korunovační klenoty ze seriálu Arabela nebo auto ze sci-fi seriálu Návštěvníci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu