• Načítám...
>

Praha podpořila očkování psů lidí bez domova

  • 15. listopadu 2018,
  • 17:19,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Magistrát hlavního města Prahy nechal lidem bez přístřeší zdarma naočkovat jejich psy. Město tím chce předejít šíření virů nemocných zvířat.

Reklama

V pražské Michli se konalo bezplatné očkování psů patřících lidem bez domova. Akci už pošesté pořádala příspěvková organizace hlavního města Centrum sociálních služeb Praha.

"Akce bezplatného čipování a očkování psů lidí bez domova vznikla z poptávky klientů, mluvili o tom, že nemají peníze na to, aby mohli svého psa očipovat ani očkovat, ale zároveň mu chtějí poskytnout tu nejlepší péči, kterou mohou," řekla Ludmila Tomešová, zástupkyně ředitele CSSP.

"Byli jsme na veterině, jenže nám nevyšly peníze, tak jsme museli sem. Ty psi mohou mít péči, kterou potřebují," řekla Veronika Vaňková, majitelka psí pacientky.

Kromě očkování měli lidé bez přístřeší možnost také s veterinářkou konzultovat zdravotní stav svého čtyřnohého přítele.

"Já toho pejska prohlédnu, změřím mu teplotu, poslechnu srdce, prohmatám bříško, podívám se, jestli někde nemá nějaké nádory a naočkuji je proti vzteklině, což je u nás zákonem dané a povinné a navíc ještě proti infekčním nemocem. Tím, že očkujeme pejsky těmto lidem, kteří na to nemají, tak chráníme i své vlastní, protože ten pes pak nebude ten virus šířit do prostředí," řekla Martina Načeradská, veterinární lékařka.

Bezplatné očkování psů se v Praze koná několikrát do roka. Lidé bez domova jsou o akci informováni pomocí letáků od terénních pracovníků sociálních služeb. Naočkováno je tímto způsobem vždy několik desítek zvířat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu