• Načítám...
>

Obyvatelům Nového Suchdola opraví vozovky

  • 5. prosince 2018,
  • 16:00,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Rada hlavního města schválila záměr na rekonstrukci vybraných komunikací v Suchdole. Obyvatelé této městské části se tak po několika letech dočkají nových chodníků a silnic bez výmolů.

Reklama

O opravu zdevastovaných komunikací žádal pražský Suchdol hlavní město v minulosti už několikrát. Záměr na rekonstrukci vybraných ulic v této městské části teď schválilo nové vedení magistrátu.

"Kolegyně radní Plamínková připravovala tuto rekonstrukci už od jara. Bohužel, minulá rada to asi čtyřikrát neschválila, takže jsme čekali, až to schválí nová rada. Napoprvé a bez problémů. Jsme velmi rádi," řekl Petr Hejl, starosta MČ Praha - Suchdol. 

"Musím říci, že bylo ostudné, jak se hlavní město k této MČ chovalo. Také jsem dnes poděkoval všem radním za odsouhlasení tohoto tisku. Suchdolští se mohou konečně těšit na to, že budou jezdit po normálních silnicích tak, jak jsme všichni zvyklí," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Rekonstrukce se v oblasti Nového Suchdola dočká celkem 9 ulic, které jsou v havarijním stavu. Opravami, včetně odvodnění, projdou třeba ulice Nad Spáleným mlýnem, U Myslivny nebo ulice Rýznerova.

"Bude se opravovat povrch, jako třeba v této ulici, od plotu k plotu. Kompletně celá struktura povrchu. Předtím tady byly měněné sítě, tedy elektřina, rozvody, veřejné osvětlení a vodu a na to, aby se mohly tyto komunikace opravit," řekl Petr Hejl. 

"My jsme tady vlastně v takových těch zákoutích, tak každá aktivita je vítána. Samozřejmě, když jezdíte, jak se říká, po tankodromu, je to nepříjemné pro každé auto," řekl Jindřich Malík, místní obyvatel. 

V současné době probíhá výběrové zřízení na zhotovitele. Rekonstrukce ulic by mohly začít už na jaře. Celkové náklady na veškeré práce by mohly přesáhnout částku 40 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu