• Načítám...
>

Ekocentrum Prales má nový dům přírody

  • 6. prosince 2018,
  • 20:39,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Ekocentrum Prales v pražských Kbelích má nový vzdělávací objekt pro děti a veřejnost. Magistrát hlavního města Prahy ho dotoval částkou 4 miliony korun. První návštěvníci ho budou moci navštívit už na jaře.

Reklama

Pražské Ekocentrum Prales má nový dům přírody. Ekologická dřevostavba vznikla na místě bývalého domku pro zahradníka. Budova by nyní měla sloužit pro ekologické vzdělávání dětí i široké veřejnosti.

"Celý ten dům je postaven tak, aby vypadal jako ekologická stavba. Jsou tady dřevěné smrkové obklady, zahrada, která bude zatravněná, jsou tady jednotlivé prvky postavené pro děti, kamenné chodníky. Ekologická je v to, že má kombinovanou střechu, která je z části plechová, z části jako zahrada, kde jsou vysázené především suchomilné rostliny," řekl Lukáš Janura, ekologická výchova, Ekocentrum Prales. 

V novém domě přírody by od nového roku měly probíhat vzdělávací akce pro děti a mládež se zaměřením na obecné poznávání přírody.

"Děti tady budeme učit rozpoznávat bylinky, přesunou se sem programy o lese, protože hned za rohem máme krásný les. Přesune se sem i program o obilí, takže tady budeme pěstovat různé druhy obilí, takže děti budou poznávat i tuto problematiku," řekla Michaela Kubernátová, vedoucí Ekocentra Prales. 

Vedle zábavních aktivit se děti budou moci také seznámit s kořenovou čističkou odpadní vody a poznat její významnou roli v oblasti ekologie. 

"Má podobnou funkci jako v přírodě mokřad, takže voda, která jde do septiku, potom prochází takovými kořenovými filtry. To je jedna z dalších věcí, která je nezbytným prvkem tohoto ekologického domu. Kořenová čistička, která přírodním způsobem filtruje odpadní vodu," řekl Lukáš Janura. 

Výstavbu Dřeváku i kořenovou čističku zajistil Magistrát hl. m. Prahy dotační částkou 4 miliony korun. Budova by se veřejnosti mohla otevřít na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu