• Načítám...
>

Linka S49 pojede nově až do Hostivaře

  • 7. prosince 2018,
  • 18:37,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V neděli 9. prosince se mění jízdní řády a měnit se budou i některé linky. Například linka, která vede z Roztok do Libně, bude nově prodloužena až do Hostivaře. Tento spoj bude v ranní a odpolední špičce navíc jezdit ve 30 minutových intervalech.

Reklama

Městská linka S49 má nového provozovatele a denně bude jezdit až do pražské Hostivaře. 

"My jsme na této lince museli řešit tento rok to, kdo a čím se tady bude jezdit, protože stávající dopravce měl trochu problém poskytnou vhodné vozidlo. Není bezbariérová, je to motorová jednotka, tzn. už v současné době konáme kroky k tomu, abychom vybrali nové moderní elektrické bezbariérové vlaky pro Prahu," řekl Petr Tomčík, ředitel ROPID. 

Vlaková jednotka má 120 míst pro cestující a třeba i 5 stojanů na kola.

"Kromě komfortního sezení nabízí zásuvky, můžete si dobít své elektronické zařízení, nabízí wifi, nabízí vodu zdarma. Bude tu samozřejmě možnost nákupu drobného občerstvení, pokud si ráno nestihnete dát doma snídani. A samozřejmě toaleta a denní tisk, metro, bude do 8 hodin bude distribuován v této jednotce," řekl Daniel Adamka, generální ředitel Arriva Transport Česká republika.

V ranní a odpolední špičce budou vlaky na této lince jezdit ve 30 minutových intervalech. Vlakové jednotky jsou vybaveny i moderním informačním systémem. 

"Cestující uvidí další zastávku, v kolik hodin je pravidelný příjezd. A na interaktivní mapě uvidí přesně, kde se jednotka nachází," řekl Daniel Adamka.

ROPID má s novým provozovatelem podepsanou smlouvu na 3 roky. Ale už příští rok vypíše nové výběrové řízení na dopravce. Ten bude muset mít nízkopodlažní vozy s elektrickou trakcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu