• Načítám...
>

Koncert pomohl záchranné stanici

  • 7. prosince 2018,
  • 18:41,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Čtyři adventní charitativní koncerty s názvem Zkoledujse připravilo pražské Bio Oko. Vánoční písničky zahráli a zazpívali žáci základních škol. Výtěžek z akce poputuje dětským domovům, domovům pro seniory a na chráněné dílny.

Reklama

Pomáhat a při tom si společně hrát a zpívat. To je základní myšlenka projektu Zkoledujse. V jeho rámci mohli lidé navštívit jeden ze 4 adventních charitativních koncertů. 

"Je to 2 nebo 3 roky zpátky, kdy se ta myšlenka zrodila v hlavě. Říkal jsem si, že by bylo dobré udělat něco s dětmi, posunout vánoční koledy. Ta tradice mě baví a vlastně mi přišlo dobré dát do nich trochu energie a života, protože mi připadaly takové unylé. Tak jsem oslovil Marka Doubravu, Pavlu Fendrichovou, jim se ten nápad líbil a vznikly první koledy, které jsme přepracovali," řekl Petr Vaněk, autor projektu.

Každý rok se do projektu zapojí 4 školy. Jejich žáci spolu s herci zazpívají na pódiu 6 koled. K pražskému koncertu se přidala ZŠ Stross. 

"Myslím si, že to je velice hezké, protože je to hlavně o těch dětech, není to žádný koncert, kam musí lidé přijít, sednout si a poslouchat, což je také krásné, ale tady je to o tom, že ty děti dostanou prostor a jsou hlavními hvězdami toho koncertu. Zároveň se naučí koledy, být na sebe napojení, dát si prostor, zpívat potichu, když má někdo druhý sólo. Všechny takové věci, které si myslím, že jsou do života důležité," řekla Martha Issová, herečka. 

Výtěžek z každého koncertu jde na charitativní účely. Ten pražský pomohl Záchranné stanici hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu