• Načítám...
>

Kavárna v Praze zaměstnává lidi s handicapem

  • 18. ledna 2019,
  • 15:10,
  • PRAHA,
  • Redakce

Kavárna AdAstra, která zaměstnává lidi s handicapem, bojovala od svého začátku s nízkou návštěvností a i přes sponzorské dary bylo těžké udržet ji v provozu. Všechno však změnila prosba, kterou vyvěsila organizátorka projektu na sociální sítě.

Reklama

Kavárna a AdAstra, která sídlí v Podskalské ulici na Praze 2 byla poprvé otevřena 3. června 2015. Zaměstnává lidi s různými handicapy. Založila ji obecně prospěšná organizace Zajíček na koni, která hledala způsob, jak zaměstnat své dospělé klienty, o které se starala od jejich dětství. 

"Naši klienti byly spíše malé děti. Děti rostly a rostly, včetně mojí sestry Marušky, která má downův syndrom s autismem, a mně začalo být jasné, že je potřeba vymyslet něco, kde ty děti, které se stávají pomalu dospělými, se budou moci v životě uplatnit. Proto jsme začali s kolegyněmi, které se mnou zakládaly Zajíčka na koni, přemýšlet a vznikl tento nápad na projekt kavárny," řekla Markéta Šulcová, ředitelka o.p.s. Zajíček na koni. 

Zaměstnanci s handicapem pracují v kuchyni, za barem a obsluhují zákazníky. Od svých začátků však kavárna bojovala s nižší návštěvností a hrozilo jí zavření. Jako poslední šanci využila sociální sítě s prosbou o zvýšení návštěvnosti. A zabralo to. 

"Strhl se boom s návštěvností, lidé začali chodit ve velkém, což před Vánocemi bylo úžasné. My bychom teď potřebovali, aby to pokračovalo dál. To by byla velká pomoc, aby si lidé uvědomili, že my potřebujeme tu návštěvnost. Ne třeba tak obrovskou jako v prosinci ale tak nějak průměrnou během celého roku," řekla Markéta Šulcová. 

Zájem o práci má stále více handicapovaných. Díky zvýšené návštěvnosti kavárna bude navyšovat stavy zaměstnanců. V provozu je každý den kromě neděle a funguje až do pozdních večerních hodin. Pokud si chcete vychutnat dobrou kávu v příjemných prostorách kavárny a podpořit dobrou věc, zarezervujte si místo předem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu