• Načítám...
>

V Ypsilonce se hraje opereta

  • 18. ledna 2019,
  • 15:57,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

První premiéru roku 2019 má za sebou pražská Ypsilonka a to sice titul "Utíkejte, slečno Nituš!". Diváci se mohou těšit na zajímavou show plnou převleků a komediálních prvků. A hlavně na ne tolik obvyklý žánr. Jde totiž o operetu.

Reklama

Studio Ypsilon nově uvádí komediální operetu "Utíkejte, slečno Nituš!". 

"Vychází to z původní operety Florimonda Hervého "Mam´zelle Nitouche". Ale toto je adaptace slovenského dramatika Ľubomíra Feldeka, který si s tím pohrál. On odstranil trochu tu naivnost operety tím, že každou roli zdvojil. Každé roli dal protipól. Touto převlekovou komedií se to celé stává absurdnější. Ono se to ale na konci vysvětlí. Každý člověk má dva póly - pekelný a nebeský. Je to o tom, k čemu se ta postava více přikloní. Nakonec, jak by to mělo v každé dobré operetě skončit, vítězí láska," řekl Peter Oravec, režisér.

"Je to velká show. Je to velice živé, barevné. Jak textově, scénograficky i choreograficky, kostýmově. Je to opravdu barevná show," řekla Lumíra Přichystalová, herečka. 

Právě Lumíra Přichystalová hraje hlavní roli této operety a skoro 2 hodiny nesleze z pódia. Kromě dialogů tak musí zazpívat i řadu náročných písní. 

"Je to hodně náročné. Ještě se s tím budu chvíli prát. Ale ta příležitost byla skvělá. Člověk najednou zjistí co všechno umí a jaký šuplík může vytáhnout," řekla Lumíra Přichystalová. 

Hlavní mužskou postavu hraje Petr Vršek. Ten si střihl dvojroli operního skladatele a klášterního varhaníka.

"Vlastně mě to bavilo, protože to bylo takové hraní si s hledáním polohy, jak to hrát. Opereta není úplně můj šálek čaje, že bych musel jako herec mít operetu, je to ale zajímavé osvěžení," řekl Petr Vršek, herec. 

Pokud chcete zažít večer v duchu hravosti, hudebnosti, duchaplnosti a nespoutané zábavy nezbývá než vyrazit do Studia Ypsilon.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu