• Načítám...
>

Okolí stadionu Bohemians 1905 čekají změny

  • 18. ledna 2019,
  • 12:50,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský magistrát řeší jak nejlépe využije okolní pozemky v blízkosti stadionu Bohemians 1905. Podle předběžných plánů by mohl vzniknout parkovací dům a sportoviště.

Reklama

Okolí stadionu Bohemians 1905 čekají změny. Jednou z nich je i přestavba sousedního parkoviště na parkovací dům. Vyrůst by zde měl i supermarket. 

"V současné době je připraven projekt na ten obchodní dům. Ten projekt už je připraven několik let. Hovoříme o tom, že bychom ho přepracovali. Projekt samotný bychom asi zahrnuli do rozpočtu na příští rok a v průběhu 2 nebo 3 let bychom mohli začít stavět," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

V řešení jsou i pozemky v areálu Gymnázia Přípotoční, které jsou naproti přes ulici. Město tady plánuje postavit tělocvičnu. 

"Momentální idea je taková, že bychom postavili halu, která by měla zvýšený strop a zapojili bychom do něj i kulturní část pražské veřejné sféry," řekl Vít Šimral. 

O tuto sportovní halu projevilo velký zájem centrum pro nový cirkus s názvem Cirqueon, který už 2 roky marně hledá větší prostory pro svoji výuku akrobacie.

"My se dlouhodobě pereme s nedostatkem prostoru. Máme spoustu akcí, aktivit, zájemců, takže ten prostor, ve kterém se teď nacházíme, už nám nestačí. Takže 2 roky bojujeme o nějaký nový prostor, novou budovu, pozemek nebo cokoliv. Teď se nám nabídla možnost, že by se teoreticky mohlo něco stát právě na Bohemians. Takže za nás určitě ano," řekla Šárka Maršíková, ředitelka Centra pro nový cirkus Cirqueon.

Nová multifunkční hala by měla vzniknout i v ulici Solidarity, která by současně sloužila jako tělocvična pro blízkou ZŠ Brigádníků. Kdy se však začne s realizací všech zmíněných projektů bude jasné až skončí vyjednávání mezi radnicí Prahy 10 a hlavním městem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu