• Načítám...
>

Divadlo Na Maninách uvádí hru Slečna Julie

  • 1. února 2019,
  • 17:00,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Drama Augusta Strindberga Slečna Julie nově přepracovalo pražské Divadlo Na Maninách. Oproti předchozím divadelním či filmovým inscenacím je nová podoba hry obohacena o hudbu. Nechybí ani skvělé herecké výkony Jana Révaie, Lucie Jagerčíkové či Františky Stropnické.

Reklama

Divadlo Na Maninách má ve svém repertoáru nově hru, kterou poprvé v roce 1894 uvedl spisovatel August Strindberg. Slečna Julie se dočkala mnoha divadelních i filmových zpracování. O to současné se postaral režisér Libor Vaculík. 

"Mě právě na té inscenaci fascinuje to řešení toho společného bytí muže a ženy. Myslím si, že je to inscenace, ve které je o čem hrát," řekl Libor Vaculík, režisér. 

Jako sluhu Jeana můžete v jediné mužské roli vidět herce Jana Révaie. 

"Je to sluha, který je podřízený. Ale ve chvíli, kdy zjistí, že ta podřízenost se zmenšuje a zmenšuje a má možnost se dostat díky slečně Julii na její úroveň a poté i výš, chce toho využít a chce se dostat výš, po čemž touží už velice dávno," řekl Jan Révai, představitel Jeana.

Na jevišti je divák svědkem milostného trojúhelníku, ve kterém, kromě Jeana, figuruje také kuchařka Kristin a hraběcí dcera Julie.

"Je to taková ztracená žena plná různých emocí, vzteku, komplexu, která navenek působí velmi silně a dominantně," řekla Lucia Jagerčíková, představitelka Julie. 

Hra je obohacena o hudbu Petra Maláska, ke které texty napsal Václav Kopta. Nové přepracování je tak pro diváka atraktivnější, než původní dílo.

"Strindberg je velice těžký autor. Původní idea byla zakomponovat tam taková malá zpívaná čísla, která tak poplynou, že by si toho lidé ani neměli všimnout," řekl Petr Malásek, autor hudby.

"Mám velkou radost z toho, že poprvé vidím ty písně, které jsme s Petrem Maláskem do toho implementovali, že fungují a působí to organickým dojmem," řekl Václav Kopta, autor textů. 

Drama Slečna Julie v podání režiséra Libora Vaculíka je na programu pražského Divadla Na Maninách vždy několikrát měsíčně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu