• Načítám...
>

Začala další etapa podepření mostu na Vltavské

  • 18. února 2019,
  • 19:32,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Most v Bubenské ulici v Praze, pod nímž jezdí tramvaje u stanice metra Vltavská, se už brzy definitivně podepře. Je totiž ve špatném technickém stavu. V pondělí ráno na místě odborníci z Technické správy komunikací prováděli montáž nosníku na výsuvnou stolici. A naše kamery byly u toho.

Reklama

Most v Bubenské ulici v Praze 7, pondělí v půl jedenácté dopoledne. Odborníci se stavební firmy tady pomocí 2 jeřábů spouští pod konstrukci 9,5 tuny těžký ocelový nosník. Jde o další etapu dočasného podepření mostu u metra Vltavská. 

"Nyní se odehrává umístění nosníku pod most, který přenáší zatížení z mostu do podpor. Teď jsme viděli, jak se nosník pomocí jeřábů z mostu přesunul na posuvnou dráhu. Po posuvné dráze bude teď příčně zasunut pod mostní konzolu," řekl Petr Vítek, specialista ze stavební firmy Hochtief.

"Most se podpírá z toho důvodu, že když se tady na podzim loňského roku objevily trhliny v plášti mostu, proběhla série diagnostik, které nám jasně definovaly nutnost tohoto podepření," řekl Petr Smolka, generální ředitel TSK. 

Podpírání konstrukce z 80. let si i tentokrát vyžádalo omezení MHD i automobilové dopravy. Na most i pod něj se tramvaje a řidiči budou moci naplno vrátí v pondělí 25. února. Do té doby chce TSK využít uzavírky a na silničním mostě, který se skládá ze 2 částí, provede ve směru do centra také diagnostiku. 

"V tuto chvíli nemáme indicie, že by ten most byl v nějakém havarijním stavu. Rozhodli jsme se ale při tomto dopravním omezení, že provedeme na tomto mostě také zatěžkávací zkoušku, statickou, a provedeme měření," řekl Petr Smolka. 

Dočasné podepření mostu v Bubenské ulici vydrží podle odborníků až několik let. Do té doby musí ale město přijít s řešením, zda konstrukci opravit, či zbourat a nahradit mostem novým.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu