• Načítám...
>

Studenti se zúčastnili přednášek o kyberšikaně

  • 12. března 2019,
  • 19:32,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Internetová závislost, sociální média nebo kyberšikana. To byla témata, kterým se společně věnovali odborníci z projektu E-Bezpečí a studenti z několika českých i zahraničních škol. Na Staroměstské radnici se totiž konala přednášková akce Minus Cyberbullying.

Reklama

V rámci středoškolského programu Erasmus+ se v radničním sále Staroměstské radnice v Praze 1 konal workshop, který má studenty z několika českých a 6 zahraničních škol poučit o bezpečném chování na internetu. 

"Cílem tohoto workshopu je to, aby si studenti uvědomili psychologické dopady a motivy ke kyberšikaně. Existuje spousta druhů kyberšikany a každá akce toho útočníka má nějaký motiv. Takže aby rozpoznali motivy a aby rozpoznali také to, co se děje potom v nitru té oběti," řekl Vojtěch Bernacik, organizátor akce.

Tématy bezpečného chování na internetu studenty provádí odborníci z projektu E-Bezpečí. Ti se zaměřují nejen na známou kyberšikanu ale např. také na tzv. sexting. 

"Je to označení pro sdílení vlastních intimních materiálu s dalšími uživateli internetu. Je velmi populární např. mezi partnery nebo expartnery. Vzápětí se budeme věnovat problematice tzv. kybergroomingu, což je označení pro nebezpečnou manipulaci dětí v online prostředí, která je zaměřena na osobní schůzky. Cílí na to, aby to dítě přivedla k osobní schůzce v reálném světě, kde může dojít např. k sexuálnímu útoku, nějakému zneužití a podobně," řekl Kamil Kopecký, vedoucí projektu E-Bezpečí. 

"Docela se mi líbí, že se takové téma vůbec řeší, protože si myslím, že to je pro dnešní mládež, jako jsme my a ještě mladší lidé, důležité, protože to je docela velký problém," řekl Filip Čumpelík, student a účastník akce.

"Problematika kyberšikany je, myslím, velice vážná v tom, že tam hraje obrovskou roli ta anonymita, na kterou tady právě pánové, kteří nám přednášejí, také poukazují," řekla Anežka Benčová, studentka a účastnice akce.

Akce zaměřená na bezpečné chování na internetu potrvá až do konce týdne. V rámci celého projektu studenti třeba vytvoří webové stránky, které by mohly evropským školám pomoci danou problematiku zařadit do plánu výuky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu