• Načítám...
>

Národní divadlo představilo své plány

  • 13. března 2019,
  • 11:15,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nabitá a plná zajímavých událostí. Tak by se dala ve stručnosti shrnout sezóna 2019/2020 v Národním divadle. Naše první scéna si například připomene sametovou revoluci a v lednu příštího roku se otevřou po několikaleté rekonstrukci i brány Státní opery.

Reklama

Národní divadlo představilo novinky pro příští sezónu 2019/2020.

"Příští sezóna bude samozřejmě bohatá na nejrůznější nové premiéry a nové projekty. Také nás čeká významná událost, což bude stěhování do Státní opery, kterou budeme mít nově zrekonstruovanou a budeme ji otevírat 5. ledna 2020 slavnostním galakoncertem. Čekají nás oslavy 30 let sametové revoluce, kterých se zúčastníme happeningem," řekl Jan Burian, ředitel Národního divadla. 

Sedm premiér přichystala pro budoucí sezónu Činohra Národního divadla.

"V historické budově chystáme takový jeden veliký těžký titul, už je ale trochu sofistikovanější a političtější. Je to Král Oidipus, slavné drama od Sofokla, který řeší to, že vladař je vrahem, což do jisté míry je taková zvláštní paralela k dnešní politické situaci u nás. Ve Stavovském divadle máme 3 premiéry, 2 z toho dělám já. Já dělám Idiota od Dostojevského, to bude taková veliká herecká ansámblová hra v mojí dramatizaci. Druhá věc bude zase taková komornější, která se jmenuje Oběd u Wittgensteina," řekl Daniel Špinar, umělecký ředitel Činohry ND. 

Právě v tomto komorním dramatu jen pro 3 herce se představí i nová posila naší první scény.

"Přizval jsem ke spolupráci Zuzanu Stivínovou, která zároveň nastupuje do angažmá. Já mám velikou radost, protože je to veliká úžasná herečka na velký prostor. Ona tady dlouho nebyla, protože z angažmá z Národního divadla se poté odstěhovala do New Yorku a teď se vrátila. Já si ji už tak 2 roky trochu namlouvám, protože si myslím, že sem patří a jsem šťastný, že sem jde znovu," řekl Daniel Špinar.

V Národním divadle se také pomalu začíná připravovat rekonstrukce Nové scény. Ta by podle ředitele Jana Buriana měla začít za 3 roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu