• Načítám...
>

Policisté ani městští strážníci o byty nepřijdou

  • 15. března 2019,
  • 18:52,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město pronajímá své byty příslušníkům různých profesí, jako jsou policisté, městští strážníci, hasiči a podobně. Vlivem nešťastně formulovaného dopisu odeslaného magistrátním odborem bytového fondu nyní několik strážníků a policistů získalo dojem, že město chce jejich nájemní smlouvy bez náhrady ukončit. Radní Adam Zábranský proto chce změnit způsob komunikace a zamezit případné panice.

Reklama

Hlavní město pronajímá byty zhruba tisícovce příslušníků Integrovaného záchranného systému. Většina z nich se nachází na Černém mostě. Policistům a strážníkům je vyčleněno rovných 400. z nich.

"Bytový odbor magistrátu se při prodlužování těch nájemních smluv kouká na to, jaká je velikost domácnosti a toho bytu. Když dojde k závěru, že ten byt je příliš veliký, protože tam bydlí třeba jeden člověk, tak se ty lidi snaží přestěhovat do menších bytů. To je princip, který mi přijde správný," Adam Zábranský - radní hl. m. Prahy.

V důsledku nešťastně formulovaného dopisu odeslaného magistrátním odborem bytového fondu nyní několik strážníků a policistů získalo dojem, že město chce jejich nájemní smlouvy bez náhrady ukončit.

"Těm lidem rozesílal výzvu k vyklizení bytu do 30 dnů a jenom na konci toho dopisu napsal, že když doloží své příjmy, tak je magistrát připraven projednat pronájem menšího bytu pro ty lidi. Já chápu ty lidi, když jim přijde výzva k vyklizení bytu, tak se mohou leknout," řekl Adam Zábranský - radní hl. m. Prahy.

Podle radního Adama Zábranského je nezbytné, aby se do budoucna změnila komunikace bytového odboru a zabránilo se tak zbytečné panice.

"Předtím, než přijde nějaká formální výzva k vyklizení bytu, aby je magistrát informoval dostatečně dopředu, že bydlí ve velikém bytě a že je ten byt vhodný pro rodiny, takže jim nabízí přestěhování do menšího bytu," řekl Adam Zábranský - radní hl. m. Prahy.

Strážníci a policisté se tak nemusejí obávat, že by přišli o střechu nad hlavou. Nájemní smlouvy jsou vypovězeny jen v případě ukončení pracovního poměru nebo prokázaného neužívání či pronajímání jiné osobě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu