• Načítám...
>

RunCzech letos zahájí jubilejní 25. sezónu

  • 15. března 2019,
  • 19:43,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Běžecká liga RunCzech pořádá během celého roku řadu běžeckých závodů, kterých se pravidelně účastní. Nyní vchází do nové, letos jubilejní, 25. sezóny. Těsně před začátkem sezony proto uspořádala slavnostní zahájení.

Reklama

V prostorách Velvyslanectví Italské republiky byl u slavnostní večeře zahájen další ročník běžecké ligy RunCzech. Ten letos vchází do jubilejní sezóny a to nejen v metropoli.

"Tento rok je pro nás maličko speciální, je to 25 let. Náš poslední projekt je pražská štafeta, která je v týdnu na konci jara. Každý den od pondělí do čtvrtka poběží 4 000 lidí," řekl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

U příležitosti výročí italsko - české diplomatické spolupráce se celé akce zúčastnil také italský velvyslanec Francesco Saverio Nisio.

"Je to krásná aktivita, protože podporuje dobré účely a zdravý životní styl," řekl Francesco Saverio Nisio, velvyslanec Italské republiky.

Na slavnostní večeři nechyběl ani náměstek ministra zahraničí, který také dlouhodobě běžeckou ligu RunCzech podporuje.

"Důvodem je určitě ten charitativní rozměr, příspěvky organizaci Světlo pro svět, která tedy i v konkrétních zahraničních projektech, zvláště v rozvojových regionech, pomáhá velice konkrétním lidem velice konkrétními činy," řekl Aleš Chmelař, náměstek ministra zahraničí.

"My jsme charitativním partnerem RunCzechu po osm let od roku 2011. Jako nezisková organizace využíváme té možnosti, že náš projekt, který se jmenuje Během proti slepotě, může pomocí startovného na bězích RunCzechu darovat nějakou finanční podporu," řekl Richard Schinko, ředitel neziskové organizace Světlo pro svět.

Z té pak organizace realizuje programy na pomoc v oblasti oční péče a to zejména v zemích subsaharské Afriky. Běžeckého závodu na podporu dobré věci se ale můžete zúčastnit i vy. Stačí se jen zaregistrovat na webových stránkách běžecké ligy RunCzech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu