• Načítám...
>

Obchůdek pomáhá zdravotně postiženým

  • 15. března 2019,
  • 20:00,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Charitativní second hand Koloběh, který zaměstnává zdravotně postižené, otevřel svou novou pobočku. Najdete ji v pražských Nuslích a svým nákupem tu podpoříte lidi se zdravotním postižením.

Reklama

Charitativní obchůdek Koloběh otevřel svou druhou pobočku. Vybrat si tu můžete z několika stovek oblečení a nákupem podpořit handicapované.

"Second hand funguje na principu darů, takže všechny věci, které tady prodáváme, jsou od jednotlivců nebo děláme sbírky mezi zaměstnanci různých společností. Oblečení protřídíme, to hezké se prodá a podpoří se z toho pracovní místa pro lidi s handicapem. To, co se prodat nedá, putuje dál pro sociálně slabší a nebo na zpracování a recyklaci textilu. Podmínkou je, aby to bylo čisté a vyprané. Pokud to není úplně zničené, tak by to také bylo fajn," řekla Veronika Moudrá, tisková mluvčí organizace Borůvka Praha.

Zisk z jeho prodeje jde na pokrytí provozních nákladů, zejména na výplatu pro prodavače z řad handicapovaných. Nábor prodavačů probíhá formou klasického výběrového řízení a zúčastnit se ho může každý s invalidním důchodem. Podmínky zaměstnání jsou pro každého individuální s přihlédnutím ke zdravotnímu stavu, časovým možnostem a způsobilosti.

"Kvůli mému zdravotnímu postižení mě skoro nikde nechtěli a nakonec mě vzali sem. Pro mě je důležité, že nemusím být doma, že mohu být mezi lidmi a že nevypadnu z každodenního režimu," řekla Veronika Součková, prodavačka.

"Lidé, kteří chtějí někomu pomoci, tak chodí rádi do těchto obchůdků, protože ví, že co utratí, to pomůže postiženým lidem," řekla Věra Fadrholcová, prodavačka.

Koloběh najdete na rohu ulic Nuselská a Pod Pramenem. Pomoci svým nákupem handicapovaným tu můžete každý všední den od 10 do 17 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu