• Načítám...
>

Začaly jarní Srdíčkové dny

  • 26. března 2019,
  • 14:01,
  • PRAHA,
  • Tomáš Horák

I letos se na začátku jara v ulicích Prahy a dalších českých měst objevili dobrovolníci, kteří v rámci tradiční akce Srdíčkové dny nabízejí kolemjdoucím dárkové předměty s logem Život dětem.

Reklama

Srdíčkové dny pořádá třikrát ročně obecné prospěšná společnost Život dětem už od roku 2000. Tváří těch letošních jarních se stal malý Adámek.

"Malý Adámek je čtyřletý chlapeček, který trpí svalovou atrofií. Je to vzácné onemocnění, které postihuje svaly, které ochabují, až to bohužel končí fatálně. Naštěstí se našel lék, je ale nesmírně drahý a všechny děti na něj nedosáhnou. Tyto děti potom potřebují hodně rehabilitovat stejně jako Adámek, který lék dostává. My těmto dětem hradíme právě ty drahé rehabilitace, které naopak zdravotní pojišťovny vůbec nehradí," řekla Maria Křepelková, ředitelka organizace Život dětem.

Přispět nejen na Adámka, ale i na další vážně nemocné děti, může každý z nás. Stačí si od dobrovolníků koupit dárkový předmět s logem organizace Život dětem.

"My nabízíme kolemjdoucím magnetky nebo kolíčky v minimální hodnotě 30 korun. Lidé mohou přispět i více. Ta částka je na nich," řekla Emma Gabriel, dobrovolnice z OA Hovorčovická. 

"Máme to štěstí, že v Praze máme hodně spolupracujících škol, takže všude, kde je větší výskyt lidí, se naši dobrovolníci objevují. Samozřejmě u metra, u autobusových zastávek, prostě je to různé," řekla Maria Křepelková.

Jarní Srdíčkové dny se v ulicích metropole a dalších českých měst konají do 29. března. Ty další nás čekají na podzim.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu