• Načítám...
>

V centru Prahy se konal Estonský kulturní večer

  • 8. dubna 2019,
  • 11:46,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V městské knihovně na Mariánském náměstí se konal Estonský kulturní večer. A to i za účasti pražského primátora Zdeňka Hřiba. Více už v následující reportáži.

Reklama

V Malém kinosále Městské knihovny na Mariánském náměstí se konal Estonský kulturní večer, který nabídl tanec i živou hudbu. A zájem Pražanů o tuto akci byl velký.

anketa

Akci v Městské knihovně uspořádal Česko-estonský klub ve spolupráci s Velvyslanectvím Estonské republiky v rámci Dnů estonské kultury.

"Estonské dny 2019 jsou už třetí. Jsou koncipovány tak, že i Češi, kteří byli vystupovat v Estonsku nebo tam pojedou vystupovat na festivaly, tak dnes také vystupují tady spolu s námi," řekla Livi Zajedová, organizátorka.

"Pro estonskou kulturu je typický především zpěv. Letos v létě tak u nás oslavíme 150. výročí od založení prvního pěveckého festivalu. Toho se, když se konal poprvé, zúčastnilo 800 až 900 zpěváků. A naposledy, když se konal, bylo jich už kolem 33 tisíc, takže už se vážně nemůžeme dočkat toho letošního ročníku, až si opět všichni zazpíváme," řekla Eva-Maria Liimets, velvyslankyně Estonska.

Typické estonské písně si mohli vychutnat i lidé v Malém kinosále na Mariánském náměstí v podání pražského chlapeckého sboru Pueri gaudentes pod vedením sbormistra Libora Sládka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu