• Načítám...
>

V centru Prahy se konal Estonský kulturní večer

  • 8. dubna 2019,
  • 11:46,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V městské knihovně na Mariánském náměstí se konal Estonský kulturní večer. A to i za účasti pražského primátora Zdeňka Hřiba. Více už v následující reportáži.

Reklama

V Malém kinosále Městské knihovny na Mariánském náměstí se konal Estonský kulturní večer, který nabídl tanec i živou hudbu. A zájem Pražanů o tuto akci byl velký.

anketa

Akci v Městské knihovně uspořádal Česko-estonský klub ve spolupráci s Velvyslanectvím Estonské republiky v rámci Dnů estonské kultury.

"Estonské dny 2019 jsou už třetí. Jsou koncipovány tak, že i Češi, kteří byli vystupovat v Estonsku nebo tam pojedou vystupovat na festivaly, tak dnes také vystupují tady spolu s námi," řekla Livi Zajedová, organizátorka.

"Pro estonskou kulturu je typický především zpěv. Letos v létě tak u nás oslavíme 150. výročí od založení prvního pěveckého festivalu. Toho se, když se konal poprvé, zúčastnilo 800 až 900 zpěváků. A naposledy, když se konal, bylo jich už kolem 33 tisíc, takže už se vážně nemůžeme dočkat toho letošního ročníku, až si opět všichni zazpíváme," řekla Eva-Maria Liimets, velvyslankyně Estonska.

Typické estonské písně si mohli vychutnat i lidé v Malém kinosále na Mariánském náměstí v podání pražského chlapeckého sboru Pueri gaudentes pod vedením sbormistra Libora Sládka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu