• Načítám...
>

Praha 11 z vyrovnaného rozpočtu nejásá

Mnoho sil stálo radnici Prahy 11 sestavit vyrovnaný rozpočet, který byl schválen na zasedání zastupitelstva. Mnoho důvodů k radosti ale nemá. Po seškrtání všech zbytečných výdajů zbyly jen peníze na rekonstrukce škol a školek a základní chod městské části.

Reklama

Městská část Praha 11 na zasedání zastupitelstva schválila rozpočet pro rok 2015. Jeho tvorba nebyla vůbec jednoduchá. “Tady ležel první návrh rozpočtu a ten měl deficit 150 milionů korun,” říká zástupce starosty Městské části Praha 11 Ladislav Kos. Vedení radnice začalo hledat, kde by se dalo škrtat. “Byl tady návrh vybudovat arboretum Prahy 11 za 20 milionů korun a podobné výdaje, ty jsme vyškrtali,” popisuje zástupce starosty.

Nakonec se radě podařilo rozpočet sestavit. “Praha 11 má v roce 2015 vyrovnaný rozpočet. Příjmy a výdaje jsou ve výši 540 milionů korun,” vypočítává Kos. “To pozitivní, které se dělá penzi, to děláme velmi omezeně, protože naší snahou, celého vedení radnice, je všechny dostupné prostředky napřít do rekonstrukce míst mateřských a základních škol. To považujeme za nejdůležitější,” vyzdvihuje starosta Městské části Praha 11 Jiří Štyler. “Co se týče investic, na ty nám zbylo asi padesát milionů,” upřesňuje Kos.

Kromě investic do školství už opravdu mnoho peněz nezbývá. “Druhé, co považujeme za nejdůležitější, je udržet základní chod obce, takto byl koncipován a směřován vyrovnaný rozpočet,” vysvětluje starosta.

Městské části Praha 11 se podařilo sestavit vyrovnaný rozpočet i díky tomu, že si půjčila asi dvacet milionů z vlastního účtu, kde jsou vázané peníze pro investora, který staví bytový komplex Zahrady Opatov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu