• Načítám...
>

Praha obnovila jednání s EMS o Opencard

Po několika měsících chce vedení Prahy obnovit jednání o Opencard se společností eMoneyServices. Sestavila proto sedmičlenný vyjednávací tým, ve kterém jsou zastoupeni kromě vedení města i lidé z Dopravního podniku a dalších organizací. Souběžně ale pokračuje soud mezi Prahou a EMS o náhradu škody, kterou údajně EMS utrpěla.

Reklama

Po několika měsících ticha vyplula na povrch opět otázka Opencard. Rada hlavního města chce se společností EMS obnovit jednání. “Máme složený sedmičlenný tým, ve kterém jsou odborníci na problematiku Opencard. Jsou to zástupci magistrátu, také operátora Opencard nebo právní společnosti Rowan Legal,”popisuje komisi tisková mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy Petra Hrubá.

Smyslem jednání ale není oživení Opencard jako předplatného na MHD. “Hlavním cílem tohoto vyjednávacího týmu bude jednat se společností eMoneyServices o dlužných částkách, které Praha vůči společnosti má. Stávající rada řešila, jak ohodnotit tu poskytnutou podporu od dubna loňského roku, která nebyla hrazena,” vysvětluje tisková mluvčí. “Praha a Dopravní podnik hlavního města Prahy eMoneyServices 170.000.000,- Kč. I o těchto částkách jsme ochotni jednat, ale hlavní a kritický bod je především stabilizace systému, protože od ledna letošního roku běží bez jakékoli podpory a bez jakékoli ochrany,” říká tiskový mluvčí společnosti eMoneyServices Martin Opatrný.

Souběžně ale běží soudní spory mezi oběma stranami. “Soudní spor je jedna věc a druhá věc je u kulatého stolu o výši nároků,” říká Hrubá. A stejně tak je ve hře stížnost magistrátu na EMS k antimonopolnímu úřadu. “Nemůžete zneužívat monopolní postavení vůči jednomu odběrateli, to je právně nesmyslný konstrukt,” odmítá mluvčí EMS. Termín prvního setkání obou stran zatím ještě nebyl stanoven.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu