• Načítám...
>

TSK představila ročenku dopravy za rok 2014

Technická správa komunikací hlavního města Prahy vydala ročenku dopravy Praha 2014. V ní jsou vypsány údaje o automobilové dopravě, cyklistické, pěší, ale také letecké. Ve středu 13. května představil jednotlivé body ročenky ředitel TSK Ladislav Pivec.

Reklama

Technická správa komunikací hl. m. Prahy představila svou ročenku dopravy Prahy 2014. “Je dobře, když vychází podobné ročenky, protože jde vidět, jak to v reálu je,” uvedla náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.

Ročenka obsahuje například údaje o automobilové dopravě. Zajímavým údajem je například vývoj dopravních výkonů automobilové dopravy v Praze. Ve srovnání s rokem 2013 ujela motorová vozidla v Praze o 93 tisíc vozokilometrů méně než v roce 2014. “Co se týká vývoje dopravy v centru města, tak se za posledních 10 let výrazně snižuje. Naopak co se týká příjezdů do Prahy, zde jsme i v loňském roce zaznamenali nárůst zhruba kolem 2%,” uvedl ředitel TSK hl. m. Prahy Ladislav Pivec.

Jednou z nejzatíženějších mimoúrovňových křižovatek na pražské komunikační síti v roce 2014 byla určena křižovatka 5. května a Jižní spojka. Zajímavým jsou také skladby a variace dopravního proudu vozidel. “Z těchto variací například vyplývá, kdy je nejvhodnější dělat větší zásahy do dopravy,” řekl Ladislav Pivec.

Co se týká cyklistické dopravy, tak se v roce 2014 uskutečnilo několik neinvestičních, ale i investičních akcí. “ Zajímavý údaj vychází z našeho systému automatických sčítačů cyklistické dopravy. Aktuálně máme 25 lokalit, kde jsou sčítače umístěny a z těchto čísel vyplývá to, že Praha dělá pro cyklisty hodně,” uvedl ředitel TSK hl. m. Prahy.

Dalším bodem je dopravní telematika, do které patří především světelná signalizační zařízení. “Praha má aktuálně 634 světelných signalizací. Za poslední rok jsme jich postavili 10 nových a 22 jsme obnovili. Víte, že se snažíme, aby řidiči respektovali rychlost. V Praze je tedy 35 úseků, kde se měří úseková rychlost a dalších 21 bodů, kde se měří rychlost okamžitá,” dodal Ladislav Pivec.

Ročenka obsahuje informace o všech druzích dopravy, které se na území Prahy vyskytují a Technická správa komunikací ji vydává každý rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu