• Načítám...
>

Praha chce nová placená parkovací místa

Hlavní město právě jedná s jednotlivými městskými částmi o nových parkovacích zónách. Ty se mají objevit například v Praze 5 nebo 6. Změny se budou týkat také způsobu využívání placených parkovacích míst.

Reklama

Placené parkovací zóny v Praze se v letošním roce výrazně rozšíří. “Nyní jsme ve stavu, kdy komunikujeme s jednotlivými městskými částmi,” uvedl náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.

Technická správa komunikací vysoutěžila správce systému parkovacích zón i parkomatů. Na městských částech teď je, aby si určily místa, kde se budou zóny nacházet. “Dále bude od podepsání smlouvy po 90 dnech zavedena parkovací zóna v Praze 5 a 6,” řekl Petr Dolínek.

Na začátku budou tzv. modelové projekty. Parkovací zóny se tedy nejprve zavedou pouze v určité oblasti městské části. “Pilotní projekt je v centrální části Smíchova, jedná se zhruba o 1 700 parkovacích míst. Pilotní projekt sice nic neřeší, ale ukáže nám, jakým způsobem to může fungovat,” uvedl starosta MČ Praha 5 Radek Klíma.

“v další fázi, po 120 dnech, by měly vznikat další zóny,” řekl náměstek primátorky hl. m. Prahy.

Magistrát hlavního města Prahy reaguje na poptávku jednotlivých městských části. Ty si totiž samy určují, zda vůbec a kde parkovací zóny chtějí mít a magistrát je pak provozovatelem těchto zón. “Diskutují o tom Praha 4, 5, 6, 8 nebo Praha 11,” uvedl Petr Dolínek.

Magistrát nyní ještě diskutuje s městskými částmi cenu a rozsah platnosti. “Zóny určitě nemusí platit jako nyní, to znamená celý den. Mohou mít omezenou platnost tak, jak to bude vyhovovat místním,” dodal Petr Dolínek.

V případě, že se bez problémů podaří podepsat smlouvu s dodavateli, mohly by už v letošním roce vznikat zmiňované parkovací zóny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu