• Načítám...
>

Rada schválila několik bodů v oblasti dopravy

Rada hlavního města se na svém posledním jednání dohodla v oblasti dopravy na několika bodech. Praha chce zmodernizovat dopravní telematiku a plánuje k tomu využít dalších dotací z evropských fondů. Dále má v plánu použít ušetřené finance ze zimního období na menší opravy komunikací.

Reklama

Na posledním zasedání Rady hlavního města radní schválili předložení žádostí o finanční podporu z OP Doprava na pořízení a modernizaci telematických technologií pro řízení silniční automobilové dopravy v Praze. “Praha se snaží žádat o peníze jak na telematiku v tunelovém komplexu Blanka, tak i na telematiku pro TSK. Jedná se například o systém informací o dojezdových dobách na městském okruhu, systém navádění pro volná parkovací místa v ulicích Prahy a jiné,” řekl náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.

Všechna tato opatření mají vést ke zrychlení dopravy v Praze. Z oblasti dopravy se projednávalo ještě jedno téma. “Vzhledem k mírným klimatickým podmínkám jsme ušetřili 147,8 mil. Kč, což je z rozpočtu poměrně velká částka,” řekla tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy Barbora Lišková.

Pražští silničáři plánují využít úspory za zimu na údržbu na opravu komunikací. “Finance chceme využít na rozvoj cyklostezek, na úklid komunikací, opravy a tak dále,” uvedla Barbora Lišková.

Bezmála 149 milionů korun bude přerozděleno následovně. “49 milionů je připraveno na správu a opravu komunikací a kolem 30 milionů jde na cyklistiku a BESIP,” dodal Petr Dolínek.

Částka ve výši 20 milionů Kč je přesunuta do účelové rezervy pro zimní údržbu komunikací dalších období.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu