• Načítám...
>

Ďolíčku konečně svítá naděje na záchranu

Fotbalistům Bohemians začíná po třičtvrtě roce vyjednávání mezi majitelem stadionu a magistrátem svítat naděje, že o svůj legendární Ďolíček nepřijdou. Výbor zastupitelstva pro sport a volný čas totiž radě hlavního města doporučil, aby stadion od současného majitele odkoupila. Kdyby se tak nestalo, klokani by přišli o licenci a tím i o možnost hrát nejvyšší fotbalovou soutěž.

Reklama

Poprvé se fotbalisté Bohemians měli z legendárního Ďolíčku vystěhovat 30. listopadu. Od té doby se táhnou jednání. Rezolutní jrok udělal Výbor Zastupitelstva pro sport a volný čas. “My jsme reagovali na žádost městské části Praha 10 paní starostky Kleslové, která projevila zájem, aby město nějakým způsobem získalo stadion Ďolíček do svého vlastnictví,” vysvětluje předseda výboru Zastupitelstva pro sport a volný čas Antonín Lébl. Po všech jednáních dospěl výbor k jednoznačnému závěru. “Doporučuje radě hlavního města Prahy urychlené jednání o nabytí stadionu do vlastnictví hlavního města Prahy a to i v souvislosti s probíhajícím licenčním řízením FAČR,” sezanmuje se závěrem předseda Lébl. “Pro fanoušky, veřejnost a fotbalový svaz je samozřejmě toho doporučení o dalším postupu velmi důležité především z toho strategického hlediska, aby se všechno dořešilo a mohla se v Ďolíčku hrát první liga,” neskrývá radost ředitel klubu Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

Bohemians čeká licenční řízení na příští sezónu, a i když je doporučení výboru velmi důležitým signálem, stále ještě to neznamená, že město stadion koupí. “My jsme přijali usnesení, ve kterém doporučuje radě hlavního města jednat o nabytí stadionu, ale nemáme v kompetenci, abychom říkali radě a zastupitelstvu jakým způsobem,” říká Lébl. Vzhledem k tomu, že majetkoprávní vztahy hrají v licenčním řízení důležitou roli, dá se čekat, že rozhodnutí o budoucnosti Ďolíčku padne brzy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu