• Načítám...
>

Praze 1 dělají starosti pouliční mistři bublin

Pouliční hudebníci a segwaye byli ještě donedávna největším problémem pro Prahu 1 ohledně turistického ruchu. V poslední době ale přibyl další. Mezi turisty jsou čím dál oblíbenější umělci, kteří kouzlí mýdlové bubliny, ale právě přípravky, ze kterých je vyrábějí, radnici vadí.

Reklama

Radnice Prahy 1 začala řešit další problém související s turistickým ruchem. Na ulicích se objevují umělci, kteří vytváří obří mýdlové bubliny. “Pokud se podíváte na to, co po takovýchto umělcích zůstane na komunikacích, uvidíte jen nepořádek a hlavně ta jejich produkce je nesmírně obtěžující pro procházející,” vysvětluje radní Ivan Solil. Bublináři přiznávají, že s úklidem po jejich produkci je většinou problém. “Většina to neřeší vůbec, my používáme směs, která se odpařuje rychleji, takže do deseti minut po našem odchodu v takovémto počasí už je tady sucho,” říká bublinář Jiří. Ale zároveň nastiňuje možné řešení. “Měli jsme takový nápad, že bychom sebou nosili pytlík písku, kterým se to posype a nakonec nějakým kartáčem dá na stranu. A je to čisté,” popisuje řešení Jiří.

Praha 1 zjistila, že v současnosti neexistuje žádný způsob, kterým by šlo zabránit tomu, aby tito umělci znečišťovali komunikace. Existuje jen vyhláška hlavního města, ale ta pouze zakazuje mytí aut saponáty. Proto vedení Prahy 1 přichází s návrhem na novelizaci vyhlášky. “Rozšiřujeme použití saponátu na karoseriích o jakoukoli činnost, která způsobuje tímto chemickým roztokem nečistoty,” popisuje dodatek radní Solil.

Pokud magistrát návrh novelizace schválí, Praha 1 zařadí regulaci bublinářů do novelizace vyhlášky o buskingu. Dřív to udělat nemůže.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu