• Načítám...
>

Václavské náměstí oživí nové lavičky s citáty

Více než čtyřicet let staré lavičky na Václavském náměstí dostanou nový kabát. Sdružení Nového Města pražského se domluvilo s magistrátem na jejich rekonstrukci. Lavičky si budou moci jednotlivci nebo firmy adoptovat a kromě svého jména ještě mohou vybrat na lavičku citát, který bude nedílnou součástí každé z nich.

Reklama

Na Václavském náměstí je celkem 83 laviček ze 70. let. Většina je jich v podobném stavu. “My jsme je zmapovali, včetně jejich parametrů, lokality a tak dál,” říká člen předsednictva Sdružení Nového Města pražského Otakar John. Sdružení postupuje netradičním způsobem. “Nabízíme je soukromým osobám, ale i právním subjektům, aby si tu lavičku vzali za svou, aby ji obměnili a obohatili nějakým citátem, ať už z našeho výběru nebo nějakým jim blízkým,” vysvětluje John.

Obnova jedné lavičky přijde zhruba na sedm tisíc korun a v tuto chvíli už má sdružení zarezervováno víc než padesát procent laviček. “Velmi mě nápad oslovil, protože si myslím, že je to velmi dobrá akce a aktivita,” chválí aktivitu sdružení radní hlavního města Prahy Jan Wolf. Zhruba dva roky trvalo, než sdružení získalo veškerá potřebná povolení, aby lavičky mohlo upravit. “My jsme se poměrně rychle byli schopni dohodnout s památkáři a potom jsme samozřejmě potřebovali celou řadu dalších souhlasů a povolení,” vysvětluje člen předsednictva.

Veškerá povolení už má sdružení v tuto chvíli pohromadě a nejdéle v polovině června začne s jejich obnovou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu