• Načítám...
>

Výbor pro loterie chce omezit hazard v Praze

O rovnou třetinu by měl klesnout počet povolených hazardních míst v Praze, pokud novelu navrhovanou Komisí Rady hlavního města Prahy pro regulaci loterií Rada a Zastupitelstvo schválí. V Praze je v tuto chvíli přes tři sta heren, které jsou velmi často živnou půdou pro nejrůznější druh kriminality. Komise chce tedy co nejdřív dosáhnout nulové tolerance hazardu na území hlavního města.

Reklama

Praha 5, 7 a 8 si požádala o akceptaci nulové tolerance hazardu, což by znamenalo snížení počtu heren z 313 o 122. “Po té poslední novele z roku 213 je to nejvýraznější změna, která teď v počtu heren nastává a vyhláška by měla začít platit od 15. července,” prozrazuje člen Komise Rady hlavního města Prahy pro regulaci loterií Ondřej Mirovský. Jsou ale městské části, kde hazard tolerují prostě proto, že příjmy z něj jsou výrazným přínosem do rozpočtu. I na to se Komise snaží myslet. “Například, že 50% procent příjmu, který jde z heren, by se rozpouštěl do městských částí, které ten hazard mají a ta druhá půlka do těch, které ten hazard nemají,” předkládá teorii Mirovský.

Praha 6 zavedla nulovou toleranci hazardu a tento krok vyznívá jednoznačně pozitivně. “V ulicích, tam, kde byly herny, které většina populace nikdy nenavštívila a považovala to za mrtvý prostor jsou nyní obchody, které jsou užitečné pro obyvatele. Jsou tam kavárny, restaurace a různá jiná zařízení,” pochvaluje si místostarostka Prahy 6 Petra Kolínská.

Městské části chtějí nulovou toleranci hazardu především z jednoho důvodu. “Víme, že v okolí těch heren je kriminalita poměrně vysoká, v hernách se vyměnuje ukradené autorádio za hrací žetony, případně se tam distribuují tvrdé drogy,” stěžuje si Mirovský. “Klesá kriminalita na městské části,” říká místostarostka. Podle místostarostky Prahy 6 má nulová tolerance hazardu ještě pozitivní vliv na rodiny, protože počet patologických hráčů je přímo úměrný počtu heren v okolí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu