• Načítám...
>

V Botanické zahradě představují Pichlavou historii

Netradiční spojení módy a doby první republiky se sukulenty a kaktusy představuje výstava Pichlavá historie. Naježené rostliny, mezi kterými najdete i několik opravdových unikátů, se na výstavě představí především prostřednictvím vášnivých kaktusářů jako byli Vojtěch Frič, Emil Holub nebo Karel Čapek. Kromě reálií, které odkazují na tyto slavné osobnosti, na výstavě najdete i dobové šaty, doplňky a vybavení z dob první republiky.

Reklama

Za výstavu Pichlavá historie vlastně mohou dva lidé, dva příbuzní, kteří se proslavili každý v úplně jiném oboru. Cestovatel a kaktusář Albert Vojtěch Frič a jeho synovec filmař Martin Frič. “Proto jsme přišli na to, mít tady kromě kaktusů i oděvy první republiky, proto tohle takové velmi zvláštní spojení vzniklo,” vysvětluje vznik výstavy tisková mluvčí Botanické zahrady Lucie Herberová. K vidění je toho ale mnohem víc než jen oděvy. “Jsou tady samozřejmě i boty a taky jsme si řekli, že by bylo fajn, kdyby lidé viděli rádia nebo telefon popřípadě lux,” popisuje výstavu mluvčí.

Výstava je věnována slavným kaktusářům tehdejší doby Albertu Vojtěchu Fričovi, Emilu Holubovi a Karlu Čapkovi. A nechybí samozřejmě ani kaktusy. Některé z nich jsou unikátní. “Z těch zajímavých druhů a také velice známých především svými halucinogenními účinky, je tady peyotl. Ten dokonce v těchto dnech kvete,” vypichuje hlavní zahradník Botanické zahrady Eduard Chvosta. Kromě toho můžete vidět jeden z největších kaktusů v celé Evropě a jeden, který třicet let rostl v Botanické zahradě a teď konečně dospěl. A po té dlouhé době, právě v čase výstavy, vykvetl nádherným bílým květem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu