• Načítám...
>

Děti soutěžily o nejkrásnější obálku knížky

Ve Ville Pellé se slavnostně vyhlašovaly vítězové dětské soutěže O nejkrásnější obálku knížky. Soutěž vyvolala mezi dětmi obrovskou vlnu zájmu a sešlo se obrovské množství návrhů, takže porota měla těžkou práci s výběrem vítězných prací. Děti navíc ve svém výtvarném projevu ukazovaly neuvěřitelnou fantazii a spontánnost.

Reklama

Desítky dětí se sešly v pátek v podvečer ve Ville Pellé, kde se při příležitosti derniéry výstavy Městosvět vyhlašovaly vítězové prvního ročníku soutěže O nejkrásnější obálku knížky. “Sto šedesát tři dětí vyplnilo přihlášku. Mnohé z nich tvořily a malovaly a přihlášku nevyplnily,” počítá účastníky ředitelka galerie Villa Pellé Vladana Rýdlová. Soutěžilo se v několika kategoriích. “První byla předškolní, čtyři až šest let, druhá sedm až jedenáct a nakonec byla speciální kategorie, která byla věnována všem, dokonce dětem i rodičům. Tato kategorie byla na téma Nejkrásnější obal dětské knihy z recyklovaných materiálů,” vyjmenovává ředitelka.

Patronem soutěže byl ilustrátor a známý autor dětských knih Petr Sís. “Tam bylo několik nádherných věcí, které člověk může vytvořit jen rukou a já myslím, že dětská hravost je v tomto nepřekonatelná,” hodnotí dětské výtvory Petr Sís. Malí vítězové se u svých návrhů museli poprat s nějakým problémem.

Anketa: dětští vítězové soutěže

Petr Sís kdysi podobnou soutěž vyhrál. Možná se na prvním ročníku soutěže O nejkrásnější obálku knížky mezi vítězi také objevil budoucí uznávaný ilustrátor.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu