• Načítám...
>

Jana Husa připomenou koncerty či divadlo

Osobnost Jana Husa připomenou v červenci Husovské slavnosti. Ty se budou konat 5. a 6. července a nabídnou pestrý program v ulicích či v pražských kostelích. Zároveň má akce i charitativní přesah.

Reklama

Letos uplyne už 600 let od upálení Mistra Jana Husa a připomínat si ho bude také Praha. Stěžejní část oslav proběhne na Staroměstském náměstí.

"Právě jsme představili program Husovských slavností 2015, které budou zahájeny 5. července na Staroměstském náměstí s předprogramem v Beltémské kapli. Slavnost se bude konat za účasti mnoha hostů z celého světa, a to nejen těch církevních," uvedla předsedkyně Komise pro 600. výročí M. J. Husa Hana Tonzarová.

Na pódiu na Staroměstském náměstí se vystřídají například Tata bojs, Hradišťan nebo Spirituál Kvintet. Návštěvníci uslyší také oratorium Jan Hus od Richarda Pachmana. Nejedná se ale jen o akci hudební. Součástí programu budou i přednášky, diskuze či videomapping na budově Betlémské kaple. Praha v rámci tzv. Husova roku investovala i do s ním spojených památek.

"Praha do oslav investovala celkem 75 milionů korun. Ta největší část připadá na rekonstrukci kostela sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí a na rekonstrukci pomníku Mistra Jana Husa tamtéž. Další peníze jsou na další akce, jako třeba na výstavy," uvedl radní hl. města Prahy Jan Wolf.

Součástí Husovských slavností jsou i charitativní akce. "Dne 6. července pořádáme sbírku na pomoc uprchlíků ze Sýrie. Jeden se sborů také pořádá oběd s lidmi bez domova," dodala Tonzarová.

Veškeré informace o programu Husovských slavností je možné najít na stránkách www.hus-fest.eu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu