• Načítám...
>

Radní Wolf pokřtil knižního průvodce Prahou

Knižních průvodů po Praze, které jsou určené pro turisty i samotné obyvatele Prahy, je celá řada. Nyní ale vyšel i jeden nevšední. Zaměřuje se totiž na technické a průmyslové stavby hlavního města. Na magistrátu jej pokřtil radní Jan Wolf.

Reklama

Odbor památkové péče Magistrátu hlavního města Prahy vydal nového knižního průvodce, který hlavní město ukazuje z doposud jen zřídka zmiňované strany. Představuje totiž pražské průmyslové a technické památky a přibližuje také hospodářský rozvoj metropole.

Knihu představila její spoluautorka Eva Dvořáková: "Je to útlá a půvabná knížečka, která průřezově představuje industriální a technické dědictví Prahy."

"Jsem velmi rád, že tento průvodce vznikl. Praha je totiž velmi rozmanitá a její kouzlo není jen v architektuře našich dávných předků, ale i o novodobé industriální architektuře, která Prahu také symbolizuje," uvedl radní hl. města Prahy Jan Wolf.

V knize najdeme celkem sto staveb a míst včetně přesné adresy, souřadnic GPS či informací o tom, jak se k nim dostat městskou hromadnou dopravou. "Ty příklady jsou seřazeny tak, že se dejich část propojit procházkou. Třeba na Letné je vedle sebe kolotoč, vodárenská věž či Národní technické muzeum," vysvětlila Dvořáková.

Průvodce se zabývá jak centrem Prahy, tak jejími průmyslovými periferiemi, jako jsou Holešovice, Karlín nebo Smíchov. "Přála bych si, aby publikace přinesla nejen turistický ruch, ale aby také přispěla k záchraně těchto objektů, které psaly dějiny Prahy," dodala Dvořáková.

Publikace bude zájemcům k dispozici zdarma na pobočkách informačních center.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu