• Načítám...
>

Fontány před Výstavištěm po letech ožily

Tři fontány před hlavní branou holešovického Výstaviště po patnácti letech opět chrlí vodu. Po několikaměsíční rekonstrukci byly první prázdninový den slavnostně uvedeny do provozu. Fontány, které ihned přilákaly zejména děti, jsou předzvěstí změn, kterými projde postupně celé Výstaviště.

Reklama

Příprava na zprovoznění fontán začala už koncem února. Nejnáročnější byly práce na bazénech. “Bylo potřeba je patřičně vybetonovat, poté jsme museli několik týdnů čekat na uschnutí. Nakonec následovala výmalba a penetrace bazénů,” popisuje operaci ředitel společnosti Rozvojové projekty Praha Martin Kala. Rekonstrukce všech tří kašen, které stojí před hlavním vchodem do Výstaviště přišla na milion korun. “Což bereme jako velmi zajímavou cenu. My se snažíme ukázat, že hospodaříme z pozice řádného hospodáře,” vysvětluje radní hlavního města Prahy Jan Wolf.

Zprovoznění fontán ale nebyl první krok k navrácení původního lesku Výstaviště. “Ještě před zprovozněním fontán se nám podařilo obnovit záhony kytiček před Průmyslovým palácem,” prozrazuje Kala. Ale v plánu jsou samozřejmě daleko důležitější a rozsáhlejší opravy, než je zprovoznění fontán a rekultivace záhonů. “Rádi bychom ještě v letošním roce opravili plášť budovy Průmyslového paláce a věříme, že se dostaneme i k omítkám pláště lapidária,” doufá ředitel Rozvojových projektů Praha. Na investice má společnost Rozvojové projety Praha přímo od města padesát milionů korun. “A to z toho důvodu, aby bylo daleko transparentnější a rychlejší nakládání s objekty, které jsou v nedobrém stavu,” vysvětluje radní Wolf.

Zprovozněné fontány lákaly ve slunečném počasí od prvních chvil zejména děti, které se v ní ochlazovaly.

Anketa: děti u fontány

Největší práce na Výstavišti čeká levé křídlo Průmyslového paláce. S jeho obnovou se začne nejdříve v polovině roku 2017, protože je zapotřebí vysoutěžit projektanta a poté i firmu, která provede rekonstrukci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu