• Načítám...
>

Zdravotnická záchranná služba má nového ředitele

Potřeba ustanovit nového ředitele pražské záchranky vyvstala už 1. června, kdy svou funkci opustil bývalý ředitel Zděnek Schwarz. Do výběrového řízení se na pozici ředitele přihlásilo 14 zájemců.

Reklama

Pro výběr nového ředitele Zdravotnické záchranné služby byla ustanovena odborná komise. Ta musela vybírat z opravdu velmi kvalitních kandidátů. Vítězem se stal Petr Kolouch. “ Vybrali jsme toho nejlepšího kandidáta. Má zkušenosti z urgentního příjmu a v Nemocnici Motol a rozhodující byl nejspíš fakt, že tam završil centrální příjem,” uvedl radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

Přestože nový ředitel tvrdí, že Zdravotnická záchranná služba funguje dobře, je stále co vylepšovat. “Rezervy máme v personální politice. Záchranáři mají z mého pohledu jednoznačně právo mít svojí účast ve vrcholovém managementu. Plánují zřízení náměstka pro nelékařské obory, to znamená zástupce záchranářů,” uvedl nový ředitel ZZS Petr Kolouch.

První krok nového ředitele bude spočívat v administrativním převzetí Zdravotnické záchranné služby. “Druhý krok bude návštěva Operačního střediska, tam to velení považuji za klíčové. Chci se ujistit, že vše bude v pořádku,” uvedl Petr Kolouch.

Ministerstvo zdravotnictví chce docílit centralizace pacientů do nemocnic. “Jedním z projektů, které jsme úspěšně v Motole ukončili, byl právě centrální neboli urgentní příjem jak nízkoprahový, tak vysokoprahový. Podle mých informací jde tato strategie napříč Českou republikou,” řekl nový ředitel ZZS.

Rada hl. m. Prahy dokázala vybrat nového šéfa záchranky v mimořádně omezeném čase. Oficiálně svou funkci ředitele převezme Petr Kolouch ve středu 1. července 2015.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu