• Načítám...
>

Ve Staré Boleslavi uctili svatého Václava

Nejen věřící, ale i velkou část lidí bez víry, láká každým rokem k návštěvě Svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi. Tu si ani letos nenechaly ujít stovky návštěvníků. Letošní ročník se ale musel kvůli opatřením v souvislosti s koronavirem obejít bez doprovodného programu.

Reklama

Ani nepříznivé počasí neodradilo stovky návštěvníků, kteří zavítali do Staré Boleslavi na Národní svatováclavskou pouť. Ta je poctou sv. Václavovi - patronu české země a kořenům křesťanské kultury.

"Dnes je Den české státnosti - den sv. Václava a už poosmnácté se v Branýse, kde se teď nacházíme, konala mše svatá a pouť, takže já jsem tady jako každý rok, s výjimkou asi jednou nebo dvakrát, kdy jsem ve funkci místopředsedkyně nebo hejtmanky chyběla," řekla hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Letošní ročník se musel kvůli koronavirovým opatřením obejít bez doprovodného programu.

"Tato pouť bývá vždy velmi navštěvovaná, přichází mnoho poutníků. Letos vzhledem k tomu, že se nacházíme v covidové vlně, tak program byl omezený pouze na tu bohoslužbu, kterou máme za sebou a ostatní doprovodný program byl zrušený vzhledem k epidemiologickým podmínkám," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Na akci tradičně nechyběli ani zahraniční hosté z řad diplomatů.

"Na všechny akce, které se konají v souvislosti s připomínkou státnosti, je zván diplomatický sbor a tak je to v pořádku," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Mezi slavnostními hosty byli také např. zástupci církve, kraje, města i vlády.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu