• Načítám...
>

Na Masarykově nádraží vykolejila vlaková souprava

Na Masarykově nádraží došlo v noci z úterý na středu k vykolejení vlaku. Ten při zastavování nedobrzdil a vjel na nástupiště. Při nehodě došlo jen k lehčím zraněním. Cestujícím však uzavření nádraží zkomplikovalo dopravu.

Reklama

Osobní vlak z Českého Brodu vykolejil tady na Masarykově nádraží těsně před půlnocí. Desítky spojů tak musely odjíždět odjinud. “K té nehodě došlo ve 23 hodin a 13 minut. Došlo k projetí návěstidla zakazujícího jízdu a následně vlak prorazil zarážedlo. Vykolejil dvěma podvozky,” uvedl tiskový mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Vlak měl ve stanici zastavit systém automatického vedení. Proč se tak nestalo se zatím zjišťuje. Ve hře je několik variant. “Pracujeme s možnostmi lidské chyby nebo technické závady,” sdělil Drápal.

Při nehodě se zranili celkem tři lidé z nichž jeden byl převezen do nemocnice. Škody na soupravě i v budově se zatím vyčíslují. “Prozatím se škoda vyčíslila na 4,2 milionu korun, přičemž tato částka se může ještě změnit,” dodal Drápal. Podle mluvčího Českých drah se ale tento odhad může výrazně navýšit. “Jednotka City Elefant stojí asi 200 milionu korun. Dá se tedy předpokládat, že ta největší škoda bude v řádech milionů až desítek milionů korun,” uvedl Radek Jolík.

Kvůli nehodě bylo nádraží v dopoledních hodinách uzavřené což mnohé cestující zaskočilo. Případné škody jsou s nimi České dráhy připraveny řešit. “Pokud mají cestující ze smluvních přepravních podmínek národ na náhradu škody, tak se samozřejmě ozvou a my to s nimi vyřešíme tak, jako při každé podobné události,” řekl Jolík.

Provoz byl na nádraží plně obnoven kolem 15. hodiny a odpolední špičku tak dráhy zvládly bez problémů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu