• Načítám...
>

Výstava Andyho Warhola nabízí také workshopy

V domě U Bílého jednorožce na Staroměstském náměstí jsou k vidění díla pop-artové ikony Andyho Warhola. Dům prošel nedávno kompletní rekonstrukcí a současná výstava je tak první v nových prostorách. Součástí expozice je i replika známé Warholovy Factory.

Reklama

Andy Warhol je bezesporu legendou moderního umění. Jeho díla si nyní na dlouhodobé výstavě mohou prohlédnout také Pražané. Najdou mezi nimi třeba legendární polévky Campbell´s nebo portréty Marilyn Monroe. “Výstava I´m OK obsahuje zhruba 200 exponátů z dílen Warhola. Vytvořili jsme tady i repliku Factory, což byla jeho sítotisková dílna v New Yorku. Tady si mohou návštěvníci sami vyzkoušet, jakou metodou Warhol pracoval,” uvedl kurátor výstavy Miroslav Houška.

Na výstavě je k vidění také velká sbírka jeho slavných gramofonových desek, ale i mnoho jeho méně známých děl. Výstava je členěna podle jednotlivých sérií a trvat bude ještě minimálně rok. “Když nakoupíme nové exponáty, budeme je k výstavě postupně doplňovat,” dodal Houška.

Výstava Andyho Warhola se v České republice rozhodně nekoná poprvé. Ta poslední zaznamenala neobvyklý úspěch. “Byla to výstava Zlatá šedesátá na zámku Hluboká nad Vltavou, kterou za dva měsíce navštívilo 21 tisíc lidí,” řekl Houška.

V domě najdou návštěvníci ještě další dvě velké výstavy. “V tomto domě jsou tři výstavy. Ve druhém patře najdeme výstavu bratří Saudků, která byla k jejich 80. narozeninám. V prvním patře pak je dlouhodobá výstava Salvadora Dalího,” doplnil Houška.

Gallery of Art Prague, která výstavy pořádá, si klade za cíl představit veřejnosti ty největší velikány umění. V minulosti zde bylo vystavováno souborné dílo Jana Saudka nebo díla Alfonse Muchy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu