• Načítám...
>

Výstava Andyho Warhola nabízí také workshopy

V domě U Bílého jednorožce na Staroměstském náměstí jsou k vidění díla pop-artové ikony Andyho Warhola. Dům prošel nedávno kompletní rekonstrukcí a současná výstava je tak první v nových prostorách. Součástí expozice je i replika známé Warholovy Factory.

Reklama

Andy Warhol je bezesporu legendou moderního umění. Jeho díla si nyní na dlouhodobé výstavě mohou prohlédnout také Pražané. Najdou mezi nimi třeba legendární polévky Campbell´s nebo portréty Marilyn Monroe. “Výstava I´m OK obsahuje zhruba 200 exponátů z dílen Warhola. Vytvořili jsme tady i repliku Factory, což byla jeho sítotisková dílna v New Yorku. Tady si mohou návštěvníci sami vyzkoušet, jakou metodou Warhol pracoval,” uvedl kurátor výstavy Miroslav Houška.

Na výstavě je k vidění také velká sbírka jeho slavných gramofonových desek, ale i mnoho jeho méně známých děl. Výstava je členěna podle jednotlivých sérií a trvat bude ještě minimálně rok. “Když nakoupíme nové exponáty, budeme je k výstavě postupně doplňovat,” dodal Houška.

Výstava Andyho Warhola se v České republice rozhodně nekoná poprvé. Ta poslední zaznamenala neobvyklý úspěch. “Byla to výstava Zlatá šedesátá na zámku Hluboká nad Vltavou, kterou za dva měsíce navštívilo 21 tisíc lidí,” řekl Houška.

V domě najdou návštěvníci ještě další dvě velké výstavy. “V tomto domě jsou tři výstavy. Ve druhém patře najdeme výstavu bratří Saudků, která byla k jejich 80. narozeninám. V prvním patře pak je dlouhodobá výstava Salvadora Dalího,” doplnil Houška.

Gallery of Art Prague, která výstavy pořádá, si klade za cíl představit veřejnosti ty největší velikány umění. V minulosti zde bylo vystavováno souborné dílo Jana Saudka nebo díla Alfonse Muchy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu