• Načítám...
>

Očkovací autobus vyrazil do ulic

Pražská zoo byla první zastávkou očkovacího autobusu. Jedná se o společný projekt pražského magistrátu a dopravního podniku. Jeho cílem je co nejvíce přiblížit očkování, proti onemocnění Covid-19, všem Pražanům a návštěvníkům metropole. Další zastávky pojízdného očkovacího centra budou například na Náplavce, v areálu Olympijského festivalu nebo v Botanické zahradě. Kompletní informace o jednotlivých zastávkách jsou k dispozici na webových stránkách ockovani.praha.eu.

Reklama

Pražská zoo byla první zastávkou očkovacího autobusu. Bez registrace se tu mohli nechat oočkovat návštěvníci zahrady starší 12 let, a to buď jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson nebo dvoudávkovým Pfiezerem.

"V areálu zoologické zahrady bude očkovací autobus umístěn v sobotu a v neděli. Bude to v rámci otvírací doby a je to pro všechny návštěvníky s platnou vstupenkou. Připravili jsme vlastně takové místo za hlavním vchodem, kde najdete očkovací autobus, ale také klidovou zónu ve stínu, aby potom mohli lidé po očkování odpočívat," popsala Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Zoo Praha.

"Volíme místa, kam jedeme s očkovacím autobusem tak, aby to byla místa frekventovaná nebo to byla místa, kde se zrovna koná nějaká akce. Pražská zoo je pochopitelně, v takovém krásném víkendu, jedno z nejfrektovanějších míst. Proto jsme teď právě tady. Začali jsme v devět hodin, budeme tady do pěti. Pokud bude zájem, tak i do sedmi. A stejně tak vlastně i v neděli," upozornil Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Očkovací autobus je společný projekt pražského magistrátu a dopravního podniku. Jeho cílem je co nejvíce přiblížit očkování proti onemocnění Covid-19 všem Pražanům a návštěvníkům metropole.

"My jsme se trochu inspirovali těmi kampaňovými autobusy, které jsou oblíbeny v politických kampaních. Máme před volbami, ale my tady v Praze se snažíme hlavně proočkovat co nejvíce lidí. Proto máme tady očkovací autobus. Je to snadno přístupný způsob, jak se bez registrace můžete nechat naočkovat," konstatoval Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Maximální kapacita, samozřejmě jsme počítali, dlouho jsme svažovali, protože je to vlastně, když to řeknu, zmenšenina očkovacího centra na Vyšehradě, takže jsme tak jako asi odhadli, že by to mohlo být tři sta klientů za den. Když by ten autobus sedm až osm hodin byl na jednom místě," konkretizovala Marcela Pokorná, projektová manažerka Medicon.

Další zastávky pojízdného očkovacího centra budou například na Náplavce, v areálu Olympijského festivalu nebo v Botanické zahradě. Kompletní informace o jednotlivých zastávkách jsou k dispozici na webových stránkách ockovani.praha.eu, kde jsou zároveň uvedeny podrobnosti k tomu, na kterém z míst bude přítomný také pediatr a bude zde proto možné naočkovat děti starší 12 let v doprovodu rodičů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu