• Načítám...
>

Kluziště na Vypichu je nejnavštěvovanější v Praze

Během zimního období nabízí Praha nadšeným bruslařům několik ledových ploch. Jednou z nich je i kluziště Vypich. To se nachází v těsné blízkosti Obory Hvězda a nabízí široký sortiment služeb.

Reklama

Také letos bylo pro veřejnost k dispozici oblíbené kluziště na Vypichu. Jedna ze tří nejnavštěvovanějších ledových ploch v Praze nabídla i letos vedle bruslení také řadu zábavných aktivit, a to nejen pro obyvatele Prahy 6.

Anketa

,,Ono to je zatím super a užívám si to tady."

,,Je to určitě dobré pro ty malé děti, že si tady můžou vyzkoušet atrakce a tak."

,,Mně se tu nejvíc líbí ten medvěd."

,,Mě třeba tady baví ty hry, taky že se tu člověk něco naučí."

,,Tak my se snažíme, aby třikrát nebo čtyřikrát za měsíc o víkendu tady byl nějaký program. Letos jsme to zaměřovali tematicky, byla zvířata, dneska jsou to strašidla, byl tu i Valentýn, takže tu máme i hudební produkci, takže se snažíme, aby to kluziště žilo nejenom sportem," řekl Martin Vejvoda - ředitel Domu dětí a mládeže a provozovatel kluziště.

Kluziště na Vypichu nacházející se vedle obory Hvězda v Praze 6 funguje už pátým rokem. Letos i přes teplé jarní počasí patří k posledním, která v Praze ještě fungují, a to i díky novému chladícímu zařízení, které místní radnice zakoupila.

,,Nová jednotka dosloužila, prostě se opotřebila. Nám zbyly loni nějaké peníze v investicích do sportovních klubů, sportovní kluby je nevyčerpaly, tak jsme se rozhodli, že to vyčerpáme do téhle investice," řekl Jan Lacina (STAN) - radní MČ Praha 6.

,,Chladící jednotka, kterou letos městská část pořídila novější, tím pádem máme i menší spotřebu energie, takže to je také určitě bonus z hlediska energie. No a je to klasický rošt, který to tady uchladí, tak tahle technologie je asi vhodnější než některé jiné," doplnil Vejvoda.

Ledová plocha je mimo rezervace pro návštěvníky zcela zdarma. Připravená je navíc i pro návštěvníky, kteří vlastní vybavení nechali doma.

,,Vlastně můžete přijít jenom ve vhodném oblečení, jinak si tady můžete půjčit brusle od největších po nejmenší, plus nějaké ty hrazdičky pro začátečníky, takže pokud se rozhodnete udělat si výlet do Hvězdy a zjistíte, že je tu kluziště, tak u nás si ty brusle můžete půjčit, i to celkové vybavení," dodal Vejvoda.

I přes teplejší počasí by pak kluziště na Vypichu mělo vydržet až do konce února.

,,Vidíte, že dneska stojím normálně v mikině a za mnou se bruslí, to znamená, že ta nová technologie je schopná to uchladit, což je také dobré a spočítali organizátoři, že tady letos do teď bylo asi 32 tisíc lidí, což nám připadá, že je opravdu velmi dobré číslo a řadíme se tak mezi tři nejnavštěvovanější kluziště v Praze. Prostě samé dobré zprávy, otevřeno budeme mít až do konce února, což je tentokrát přestupný rok, takže do 29. 2. a pak až to bude tát, tak se to na dva dny půjčí hokejistům, aby si tady užili úplný konec, ale to předpokládáme, že už bude trochu jaro," doplnil Lacina.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu