• Načítám...
>

Praha hlavní město sportu má své ambasadory

Náměstek pražské primátorky za ČSSD Petr Dolínek představil novinářům ambasadory projektu Praha hlavní město sportu 2016. Známí sportovci a sportovkyně pomohou představitelům Prahy s propagací sportu a zdravého životního stylu.

Reklama

Podle náměstka pražské primátorky Petra Dolínka se Pražané o sport zajímají čím dál více, ale je třeba zlepšit podmínky pro drobné sportovní aktivity.

„Díky titulu Praha hlavní město sportu se nám podařilo zabezpečit půl miliardy do pražského sportu, což je pro mě unikátní částka. A navíc, kromě této půl miliardy, se nám podařilo sehnat ještě další peníze,“ objasňuje přínos projektu Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy za ČSSD.

Jednou z priorit má být taková podpora sportu a tělovýchovy ve školách, aby disponovaly dostatečnými kapacitami. A dokázaly tak ke sportovní činnosti přimět děti už od útlého věku.

„Co se týká škol, tak tam je právě velmi důležité podporovat fungování sportu na školách samotných. Jednak samozřejmě investicemi do budování nových tělocvičen, hřišť a do regenerace starých hřišť. A samozřejmě motivací ke sportu jako takovému,“ říká k tomu Petr Dolínek.

A právě s tím, kromě jiného, pomohou ambasadoři. Protože děti nepotřebují jen prostory a vybavení, ale hlavně příklady, které táhnou, což přesně chápou i ambasadorky Markéta Sluková a Barbora Hermannová: „Když jsem jako sportovkyně vyrůstala, tak pro mě byl strašně důležitý ten kontakt s hvězdami sportu. Vidět je, ty jiné sportovce, vidět, že jsou to taky jenom lidi. A že všechno je možné. Takže si myslím, že to nejhezčí, co my můžeme jako sportovci udělat, je jít za těma dětma, ukázat se jim, motivovat je,“ říká Markéta Sluková. Barbora Hermannová dodává: „Myslím si, že sport by do života dětí měl patřit, protože se naučí jak bojovat sami za sebe, za své nejlepší výsledky a taky zároveň podporovat ty ostatní a hrát fair play.“

První akce odstartovaná ambasadory začala hned po tiskové konferenci. Jedna z top aktivit projektu „Praha hlavní město sportu“ – cyklistický závod pod názvem „Pražské schody“. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu