• Načítám...
>

Předolympijské setkání s Martinem Fuksou

Jeden z ambasadorů projektu Praha hlavní město sportu představil před Letními olympijskými hrami v Rio de Janeiru své olympijské ambice. Přítomným novinářům odhalil své malé tajemství.

Reklama

Úspěšný rychlostní kanoista Martin Fuksa bude samozřejmě v srpnu v Riu bojovat o medaili ze všech sil: „Mým největším soupeřem bude asi vítěz z Londýna Sebastian Brendel, který je tradičně na kilometr nejrychlejší,“ říká Martin Fuksa, který chce vybojovat co nejvíce sportovních úspěchů kvůli svému angažmá v pozici ambasadora projektu Praha hlavní město sportu. Chce být totiž co nejlepším příkladem a motivovat tak lidi a hlavně děti, aby se věnovaly sportu: „Sport moc dětí nedělá díky těm všem počítačům,“ povzdychl si Martin Fuksa.

Martin je ale jedním z nejlepších příkladů vytrvalosti a pevné vůle. Jak přiznal, musí překonávat dost vážnou oční vadu. A bez jednorázových kontaktních čoček by to šlo dost obtížně: „Špatně vidím na dálku, brýle by mi padaly, takže jsem za to extrémně vděčný,“ chválí Martin čočky Dailies.

„Na trhu jsou jednorázové kontaktní čočky víc než dvacet let, už to není žádná novinka a běžně je používají všichni, kdo potřebují korekci oční vady,“ říká optometristka Helena Dvorská a dodává: „ dají se používat na krátkozrakost, dalekozrakost, astigmatismus a dokonce už i pro presbyopii, kdy člověk nevidí dobře na dálku ani na blízko.“

„Je to jako kdybych měl ty oči zdravé. Ráno si je nandám, večer sundám a přes den o nich vůbec nevím,“ přiznává Martin a dodává: „ A teď existují už i různé barvy, takže je to takové plus, že člověk může mít i jiné oči, ale k tomu jsem ještě nesklouznul“.

Rio de Janeiro je pro Martina Fuksu velkou výzvou a tak tvrdě trénuje. Podle jeho názoru se ale na olympiádu začíná trénovat od prvního okamžiku, kdy se člověk začne nějakým sportem intenzivně zabývat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu